Opinia Timisoarei

Se prelungeste carantina la Timisoara, Dumbravita, Giroc, Ghiroda si Mosnita Noua cu o saptamana. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis

TIMISOARA. Carantina se prelungeste la Timisoara si in cele patru comune periurbane pentru 7 zile. Aceasta a fost decizia Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis convocat miercuri la pranz de prefectul Zoltan Nemeth.

Directia de Sanatate Publica Timis, in urma analizarii datelor epidemiologice, a propus continuarea restrictiilor cu inca o saptamana pentru fiecare dintre localitati si Timisoara, iar INSP a sustinut ca ar trebui inca 14 zile de carantina.

CITESTE SI: A crescut rata de infectare cu COVID la Timisoara, la 8,43 la mie. Avem 7 morti si peste 300 de noi cazuri de coronavirus 

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a votat pentru mentinerea carantinei, dar si pentru noi masuri. Au fost 27 de voturi pentru, din cele 39 ale membrilor toti prezenti. Pentru prelungire era nevoie de 26.

Apoi s-a decis tot prin vot, cu 32 pentru, din 39, ca prelungirea sa fie de o saptamana. Primarul Timisoarei Dominic Fritz a votat pentru mentinerea restrictiilor.

Au fost luate si alte decizii in cadrul CJSU Timis:

Se prelungeste programul la magazine pana la orele 21.00, pentru a nu se crea aglomeratie.

A fost eliminat intervalul orar de trei ceasuri in care batranii peste 65 de ani pot iesi din case, asa cum era pana acum.

Pentru activitate fizica individuala, timisorenii pot iesi din case pana la orele 22.00.

 

Vom reveni cu amanunte si declaratii!

Diferente uriase de punctaj intre cel calculat de DSP Timis si INSP, la Bucuresti:

Dupa ce a facut analiza epidemiologica si a facut calculele  pentru fiecare localitate  in parte, propuse spre carantinare, DSP a stabilit, in functie de criteriile majore, punctaje foarte diferite de cele calculate de INSP, lucru ce i-a intrigat pe membrii CJSU care au dezbatut indelung diferenta dintre cele doua incercand sa inteleaga de ce e atat de mare discrepanta.

DSP                                 INSP

Timisoara –         punctaj 57                      punctaj 87
Giroc –                 punctaj 74                      punctaj 79
Ghiroda –            punctaj 60                      punctaj 85
Dumbravita –     punctaj 55                       punctaj 65
Mosnita Noua – punctaj 80                      punctaj 80

 

Rata de infectare cu coronavirus era miercuri la pranz:

Timisoara 8,43
Mosnita Noua 11,45
Giroc 10,03
Ghiroda 7,35
Dumbravita 6,9

După analiza atentă a tuturor datelor primite din partea Direcției de Sănătate Publică Timiș și a specialiștilor din cadrul Comitetului Județean de Situații de Urgență Timiș, s-a decis că se  va solicita  Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind prelungirea pentru o perioadă de 7 zile a măsurii de carantină zonală pentru  MUNICIPIUL TIMIȘOARA, COMUNA DUMBRĂVIȚA, COMUNA GIROC, COMUNA GHIRODA ȘI COMUNA MOȘNIȚA NOUĂ, JUDEȚUL TIMIȘ, începând cu data de 25 martie 2021 ora 00:00. DSP a facut în cursul zilei de ieri analiza și a trimis INSP propunerea de carantinare pe 7 zile. INSP a transmis avizarea carantinării pe 14 zile.

Față de prevederile precedentei hotarîri de carantinare zonală a a municipiului Timișoara și comunelor Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă în hotărârea adoptată azi sunt o serie de modificări:

După ora 22 nu se va mai putea ieși din casă pentru activități fizice, ci doar pentru vaccinare, interes profesional, asistență medicală de urgență și nevoile animalelor de companie„, a transmis Prefectura Timis.

CITESTE SI: Se prelungeste carantina la Timisoara, Dumbravita, Giroc, Ghiroda si Mosnita Noua. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis 

Exit mobile version