Opinia Timisoarei

Se pregateste terenul pentru plantarea gazonului si se monteaza primele statii de tramvai noi. Stadiul lucrarilor pe bulevardul Cetatii din Timisoara

TIMISOARA. Sunt in plina desfasurare lucrarile de modernizare la bulevardul Cetatii din Timisoara, iar in prezent este pregatit terenul pentru prima linie de tramvai inierbata din oras si se lucreaza la montarea noilor statii de tramvai.

CITESTE SI: Alaiul vestilor bune, Corala Contrast, teatru si spectacole pentru copii, la deschiderea Targului de Pasti de la Timisoara. Programul complet, pe zile si pe ore

Stadiul lucrarilor de modernizare se apropie de 80%, iar conform proiectului, pana la finalul anului, intregul santier ar trebui sa fie finalizat.

Pe Cetatii linia de tramvai e montata si pregatim primul tronson cu pamant pentru lucrarile de inierbare.

Aici vom avea prima linie de tramvai cu iarba din Timișoara, o masura pentru reducerea poluarii si cresterea atractivitatii zonei.

E in probe si iluminatul public: toata reteaua a fost modernizata, noile corpuri de iluminat consuma cu circa 60% mai putin decat cele vechi. Lucrarea include si iluminat pentru pietonii si biciclistii care circula seara pe bulevard. Se lucreaza la primele statii de tramvai, complet accesibilizate pentru cei cu mobilitate redusa„, a anuntat primarul Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

***

Va reamintim, lucrarile sunt executate de Porr Construct, care s-a asociat cu alte 7 firme, si au fost prevazute sa dureze 3 ani, dintre care primele 6 luni au fost dedicate proiectarii.

Amplasamentul a fost predat constructorului de vechea administratie in septembrie 2020. Insa, proiectul pentru modernizarea Bulevardului Cetatii a fost revizuit si modificat de catre specialistii lui Dominic Fritz inainte de a incepe lucrarile.

Porr Construct e lider de asociere, iar tert este Porr Bau GmbH, in timp ce subcontractanti sunt Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic Romania, Manro SRL si SC Pesit Rom SRL.

In total, sunt refacuti 1,57 km de linie cale dubla de tramvai si reabilitati 25.800,94 mp de carosabil si 12.291,45 mp de trotuare. De asemenea, vor fi construite piste de biciclete, se va extinde spatiul verde, portiunea dintre sinele de tramvai urmand a fi inierbata. In proiect este cuprinsa si refacerea a 10 statii de tramvai.

Modernizarea Bulevardului Cetatii trebuiea sa fie gata in septembrie 2023, insa termenul a fost extins pana la sfarsitul anului.

Constructorii primesc pentru lucrare peste 17 milioane de euro cu TVA.

 

Exit mobile version