Opinia Timisoarei

Se platesc taxele si impozitele marite la Primaria Timisoara abia de la jumatatea lunii ianuarie. Impozitul pe locuinta este mai mare cu 25%, pe nerezidential e triplu

TIMISOARA. Ghiseele Directiei Fiscale de la Primaria Timisoara se deschid in 17 ianuarie, iar timisorenii sunt asteptati sa-si plateasca impozitele si taxele pe 2022 abia de atunci, fie fizic, fie online.

CITESTE SI: Dupa 7 ani de santier, e nevoie de lucrari suplimentare la noua cladire a Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara. Ar putea fi functional, cel mai devreme, in 2023

Va reamintim, administratia Fritz a majorat insemnat darile timisorenilor pentru acest an.

Impozitul pe locuinta a crescut cu 25%, de la 0,08% la 0,1% cota aplicata valorii impozabile, iar persoanele fizice care au in proprietate cladiri nerezidentiale, adica folosite pentru activitati economice, vor plati un impozit de 3 ori mai mare, prin aplicarea cotei de 1,95, crescuta de la 0,6 cat era in 2021.

Toate detaliile AICI.

Dupa votul consilierilor USR si cel al lui Raul Ambrus, fostul liberal care asigura majoritatea in CLT administratiei Fritz (14), decizia a facut ca Timisoara sa devina orasul cu cele mai mari impozite si taxe din Romania.

Conducerea primariei pretinde ca, dupa aceasta crestere, va colecta in plus la bugetul local 18 milioane lei.

Exit mobile version