Opinia Timisoarei

Se numara talentele la Timisoara! Incepe Concursul International de Interpretare Vocala ‘Sabin Dragoi’!

TIMISOARA. Zeci de tinere talente isi dau concursul pe scena Filarmonicii Banatul din Timisoara. Cea de-a noua editie a Concursului Sabin Dragoi debuteaza joi si aduce interpreti din toata tara, dar si din Republica Moldova si Corea.

Concursul se va desfasura pe parcursul a patru zile, timp in care interpretii vor trece prin mai multe probe. Repertoriul de concurs include piese obligatorii din creatia lui Sabin Dragoi, dar si arii din opere.

Vrem sa promovam tinerele talente, dar si muzica romaneasca si prelucrarile din folclor. Majoritatea celor care au participat la concursul nostru ne fac acum cinste in cele mai importante institutii de cultura din lume”, a spus Aura Twarowska, directorul artistic al concursului Sabin Dragoi.

Anul acesta, in cadrul Galei Laureatilor, reprezentantii Pro Philharmonia vor monta o stea dedicata lui Sabin Dragoi, pe Aleea Muzicienilor. Apoi, in foaierul Filarmonicii vor avea loc premierea concurentilor, dar si recitaluri sustinute de castigatoriii concursului.

Exit mobile version