Opinia Timisoarei

Se muta si ultimii stalpi de inalta tensiune de pe traseul viitoarei sosele de Centura Sud Timisoara. Pe ce lucrari s-au concentrat firmele lui Umbrarescu. Foto

default

TIMISOARA. Se lucreaza in ritm alert pe santierul Centurii Sud Timisoara. Muncitorii profita de vremea buna si s-au mobilizat pe zona de utilitati, compactari si structuri de poduri si pasaje, pentru ca, peste iarna, in functie de temperaturi, sa inainteze cu asfaltarile.

CITESTE SI: Administratia Fritz pierde peste 100 de milioane de lei bani europeni. Zeci de proiecte sunt abandonate sau nu sunt finalizate la timp la Timisoara 

In zilele urmatoare incepe si ultima operatiune de indepartare de stalpi de pe traseul soselei, realizata de Transelectrica.

default

Pe santierul centurii de ocolire Timisoara Sud, vor incepe saptamana viitoare operatiunile pentru relocarea ultimilor 6 stalpi de inalta tensiune din zona comunei Mosnita Noua.
In ultima perioada au continuat lucrarile de utilitati, evacuarea apelor, s-au facut umpluturi la rampe, compactari, reprofilare strat de balast, aprovizionare cu balast, grinzi metalice si lonjeroane, precum si lucrari diverse la structuri (poduri si pasaje)„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Va reamintim, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au castigat licitatia organizata de CNAIR dupa rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi. In 27 iunie a fost iscalit contractul pentru continuarea lucrarilor la Centura Sud.

Umbrarescu are la dispozitie 12 luni sa finalizeze Varianta de Ocolire Sud Timisoara. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu isi exprima speranta ca Centura va fi gata chiar inainte de iulie 2024.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a UE 2021 – 2027. Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 10 ani.

Exit mobile version