Opinia Timisoarei

Se muta o statuie din Piata Libertatii din Timisoara! Unde o duce Nicolae Robu?

TIMISOARA. O noua decizie in privinta Pietei Libertatii! Primarul Nicolae Robu vrea sa mute o statuie ce troneaza de o multime de ani la Casa Armatei.

Vreau sa mutam statuia lui Decebal din Piata Libertatii. Sunt mai multe motive pt care dorim sa facem acest lucru: 1. Monumentul este eclipsat de monumentul central care e mult mai maiestuos. Am facut cateva sondaje improvizate intre diverse grupuri de cetateni cu intrebarea: Stiati ca in Piata Libertatii este statuia lui Decebal? Nu stiau. A fost mascata de arbori, iar acum e eclipsata de monumentul din centrul pietei. 2. Decebal a trait intr-o perioada istorica total alta decat cea legata de piata Libertatii. Aceasta piata a fost creata in 1730 si tot ce e acolo poarta amprenta unei anumite epoci istorice„, si-a explicat decizia Nicolae Robu.

Primarul a gasit si un loc pentru Decebal, caruia ii va alatura un Traian si un Burebista.

Un nou aranjament al Pietei Libertatii nu e potrivit sa ramana acolo statuia. Doresc si am cerut arhitctului sef sa analizeze ideea sa mutam aceasta statuie tot in dreptul cladirii Centrului militar, pe strada Marasesti, unde nu exista nimic si sa facem un mic complex statuar acolo, iar alaturi de Decebal sa avem si statuile lui Burebista si Traian. Sunt cei 3 inaintasi ilustri ai nostri din antichitate si trebuie sa ii avem in vedere cu tot respectul cuvenit. Nu ii avem, ii vom face„, a mai precizat primarul Timisoarei.

Exit mobile version