Opinia Timisoarei

Se merge la scoala fizic in continuare, indiferent de rata de infectare dintr-o localitatate. Anuntul Ministrului Educatiei

Scolile vor fi decuplate de la rata de infectare din localitate, pragul de 6 la mie de la care unitatile de invatamant treceau in online fiind eliminat, a decis miercuri Grupul de suport tehnico-stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei, a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

In plus, se va solicita introducerea testelor rapide non-invazive cu saliva, care pana acum nu au fost omologate.

Referitor la scenariile de functionare a scolilor, astazi, 29.09.2021, Grupul de suport tehnico-stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei a adoptat in unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, avand competente medicale/epidemiologice):

1. Decuplarea scenariilor de functionare a scolilor de rata de infectare din localitate si adoptarea deciziilor de suspendare a prezentei fizice in functie de cazurile confirmate la nivel de clasa/scoala, in paralel cu intensificarea masurilor de control din partea autoritatilor competente, in vederea respectarii stricte a regulilor de protectie sanitara in scoli.

2. Adoptarea de masuri suplimentare avand ca obiectiv amplificarea testarii in scoli, prin formularea unei solicitari catre Agentia Nationala a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizarii testelor non-invazive pe baza de saliva, cu rol de screening.

Dupa aceasta prima etapa urmeaza adoptarea unei Hotarari CNSU, apoi validarea prin Hotarare de Guvern si abilitarea ministrilor educatiei si sanatatii in vederea modificarii ordinului comun in concordanta cu hotararile adoptate.
Tot acest proces se va finaliza pana vineri, 1 oct., in vederea stabilirii modului de functionare al scolilor incepand cu ziua de luni, 4 oct. 2021”, a transmis ministrul Educatiei Sorin Campeanu.

Scolile ar urma sa se inchida numai in functie de evolutia numarului de cazuri aparute intr-o unitate de invatamant.

Decizia urmeaza sa fie transpusa in hotarare de guvern.

Exit mobile version