Opinia Timisoarei

Se majoreaza salariile in Primaria Timisoara. Dominic Fritz: Masura pune presiune pe buget, dar mi-o asum

TIMISOARA. Se pregateste cresterea salariilor angajatilor din Primaria Timisoara, dupa ce in ultimele saptamani au fost anuntate concursuri pentru zeci de posturi.

CITESTE SI: O noua amenda pentru administratia Fritz: 15 milioane de euro pentru ca nu au fost cumparate certificatele de poluare de catre Colterm! Anuntul consilierului Radu Toanca 

Administratia Fritz a intocmit un proiect de hotarare in acest sens. Sunt vizate atat lefurile salariatilor de pe C.D. Loga, cat si ale celor din institutiile subordonate, in total aproximativ 500 de oameni, sustin reprezentantii administratiei Fritz.

Reprezentantii primariei motiveaza aceasta decizie prin aceea ca salariile n-au mai crescut de 5 ani si vine in contextul economic actual cand puterea de cumparare a scazut, iar angajati din Primarie au migrat spre alte institutii publice cu lefuri mai atractive.

Prin noul proiect de hotarare, coeficientii de ierarhizare sunt legati de salariul viceprimarului, care este acum de 20.800 de lei brut pe luna.

Pentru Primaria Timisoara devine din ce in ce mai dificil sa atraga oameni profesionisti si sa-si pastreze oamenii cei mai performanti, cu salarii mici. Nu putem construi o administratie care livreaza rezultate pentru cetateni fara sa oferim salarii competitive. De aceea, am publicat astazi un proiect de hotarare prin care legam coeficientii de ierarhizare cuprinsi in HCL 90/2022 de salariul viceprimarului. Propun consiliului local sa aprobe intrarea in vigoare a acestor cresteri incepand cu data de 1 iunie. Nu este o masura care imi va aduce puncte politice. Va pune o presiune suplimentara pe buget. Dar mi-o asum, ca alte decizii dificile, pentru ca este necesara. Un oras atractiv are nevoie de o primarie care este un loc de munca atractiv”, a transmis primarul Dominic Fritz.

CITESTE SI: Dominic Fritz despre scandalul de la Centrul de Proiecte al Primariei Timisoara, unde evaluatorii au castigat proiecte de zeci de mii de euro jurizate de amici si colaboratori: Nu am motive sa am dubii 

Conform organigramei, in Primaria Timisoara sunt 644 de posturi, din care in jur de 500 sunt ocupate, mai transmit reprezentantii municipalitatii.

Exit mobile version