Opinia Timisoarei

Se iscaleste actul de nastere al metropolei Timisoara – Arad! Ce inseamna asta?

TIMISOARA. Rivalitatea deja proverbiala dintre Timisoara si Arad va deveni istorie, pentru ca cele doua orase isi vor pecetlui soarta comuna catre o dezvoltare in pas cu vremurile.

Se va semna certificatul de nastere al metropolei pe axa Timisoara – Arad, despre care s-a tot vorbit de-a lungul timpului, iar documentul va fi iscalit la Timisoara, marti, de catre primarii celor doua orase, Nicolae Robu si Gheorghe Falca.

Parafarea acestui act inseamna ca autoritatile din Arad si Timisoara sa lucreze cot la cot pentru proiecte de anvergura care sa duca la atragerea de bani pentru investitii care reduca diferentele de ordin economic dintre cele doua orase si sa contribuie in egala masura la dezvoltarea lor pe toate planurile.

Evenimentul va avea loc in cadrul Conferintei Dezvoltare Urbana pe Axa Arad-Timisoara care se va desfasura in 2 august in Aula Magna a Universitatii de Vest, intre orele 10.00 si 16.00.

Citirea si semnarea rezolutiei, in fapt un angajament al celor doua municipii de a construi o metropola pe axa Arad – Timisoara se va petrece la finalul conferintei la care vor participa reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale, ai mediului de afaceri si ai institutiilor academice internationale.

Evenimentul este parte din ERMAS 2016 – Conferinta Stiintifica Anuala a Economistilor Romani din Mediul Academic din Strainatate. Aflata la a treia editie si organizata in acest an de Universitatea de Vest din Timisoara, prin Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor, seria de conferinte ERMAS a fost premiata anul trecut la Gala Foreign Policy Romania “Top 100: Oameni si Idei care Misca Romania”.

Exit mobile version