Opinia Timisoarei

Se infiinteaza Comunitatea Sarbilor din Romania. Noua organizatie isi doreste un loc in Parlamentul Romaniei, in 2012

Nemultumiti de activitatea Uniunii Sarbilor din Romania, cativa membri ai comunitatii sarbesti din Timisoara au pus la cale infiintarea Comunitatii Sarbilor din Romania. Planurile acestora sunt mari si includ accederea in Parlamentul Romaniei.

Milenco Luchin este presedintele Comunitatii Sarbilor din Romania, iar vicepresedinte este Miodrag Milin. Cei doi spun ca infiintarea noii organizatii a fost absolut necesara avand in vedere ca Uniunea Sarbilor din Romania nu reprezinta comunitatea asa cum ar trebui, in Parlamentul Romaniei.

Comunitatea Sarbilor din Romania s-a fixat deja si cateva prioritati pentru viitor. Printre acestea infiintarea in localitatile unde exista minoritate sarba, a unor organizatii, organizarea unei conferinte, dar si stabilirea contactelor cu autoritatile judetene si locale, cu partidele politice, asociatii ale minoritatilor nationale, dar si cu ONG-uri si fundatii.

Cat despre alegerile din 2012,  Comunitatea Sarbilor din Romania spune ca isi va pregati un candidat propriu. „Vrem sa avem un candidat tanar pe care sa il sustinem sa ajunga in Parlament”, a declarat Miodrag Milin.

In Romania traiesc aproximativ 22.000 de sarbi, dintre care 12.000 locuiesc in Timis, iar 7.000 in Timisoara.

Exit mobile version