Opinia Timisoarei

Se inchid santiere in Timisoara! Pe lista scurta, Michelangelo si Piata Libertatii! Unde se ingroapa rezervoare uriase la 12 metri adancime?

TIMISOARA. Timisoara este impanzita de santiere, spre disperarea soferilor, dar si a pietonilor nevoiti sa ocoleasca zonele in care se fac lucrari. Centrul orasului, intersectia de la Michelangelo, dar si strazi din alte cartiere, peste tot se lucreaza.

Primarul Nicolae Robu este convins ca cel putin 2 obiective importante din Timisoara vor fi finalizate, iar santierele se vor inchide pana la venirea iernii. Ce mai este de facut in fiecare dintre ele pana la taierea panglicii?


Principalul dusman al finalizarii santierelor din Timisoara s-a dovedit a fi, in opinia primarului Nicolae Robu, vremea rea.

„Toate santierele au fost perturbate de aceste ploi care parca nu se mai termina. A fost un an in care la fiecare doua-trei zile a venit cel putin o zi de ploaie. Pe unele santiere, dupa o ploaie mai zdravana, nu se poate lucra nici in ziua urmatoare si inca o zi dupa. Suntem perturbati serios de aceste conditii meteo neprielnice, dar mergem inainte si pana la venirea iernii vom avea cateva finalizari spectaculoase”, a spus pentru  opiniatimisoarei.ro primarul Nicolae Robu.

Doua dintre acestea, cele mai importante, crede edilul-sef, sunt lucrarile din Piata Libertatii si deschiderea pasajului subteran din intersectia Michelangelo ce va face legatura intre Universitatea de Vest si strada Pestalozzi.

„Acolo am avut un proiect foarte complex, foarte greu, dar el practic a parcurs toate etapele sale cele mai delicate, suntem acum pe ultima suta de metri si sper, daca vremea va fi corespunzatoare, sa fim in stare sa dam in folosinta toate cele patru bretele si inclusiv benzile subterane de la intersectia Michelangelo”, a declarat Nicolae Robu.

Concret, in zilele urmatoare se va turna asfaltul pe bretelele de pe bulevardul Corneliu Coposu, spre Parvan. Circulatia nu va fi insa deschisa pe noile benzi, din motive ce tin de siguranta rutiera in intersectie.

Urmeaza o ultima etapa dificila, spune pentru opiniatimisoarei.ro Nicolae Robu, amplasarea uriaselor rezervoare care vor contribui la evacuarea apei din subteran. Acestea trebuie ingropate la 12 m adancime, iar constructorii au ajuns, in momentul de fata, la 6 metri. Ele vor ajuta, in caz de nevoie, la evacuarea apei din pasaj, pentru ca acesta sa fie mereu functional, data fiind pozitionarea Timisoarei pe o mlastina, care face ca panza freatica sa fie foarte aproape de suprafata.

Daca vremea va fi buna, din octombrie am putea circula peste Michelangelo, iar din noiembrie si prin pasajul subteran, iar santierul va fi declarat inchis.

CITESTE SI: Din octombrie circulam peste Michelangelo, spre Pestalozzi. Cand estimeaza Robu ca vom trece prin subteran?

Cat despre santierul din Piata Libertatii, si acesta ar putea fi finalizat pana in iarna, inclusiv partea de punere in valoare a vestigiilor arheologice descoperite acolo, crede primarul Timisoarei Nicolae Robu.

CITESTE SI: Pavajul se pune si pe ploaie in Piata Libertatii. Cum arata in noua forma una dintre cele mai importante piete din oras? FOTO

„Inclusiv aceasta parte ar putea fi gata, dar in ipoteza ca nu se va reusi nu va fi un deranj foarte mare, pentru ca important este ca piata sa fie pavata in totalitate, asa incat cetatenii sa o poata traversa, sa o poata folosi”, a adaugat pentru opiniatimisoarei.ro Nicolae Robu.

Lucrarile la santierul de pe Michelangelo au inceput in luna martie a anului trecut, iar reabilitarea centrului istoric al Timisoarei care include si santierul din Piata Libertatii, la sfarsitul lunii octombrie, in 2013.

Exit mobile version