Opinia Timisoarei

Se face o noua descarcare de pe Autostrada Vestului, langa Timisoara

TIMISOARA. S-au facut pasi importanti pentru un nou punct de descarcare de pe Autostrada Vestului, la Timisoara, in dreptul localitatii Sanandrei.

CITESTE SI: Consiliul Judetean Timis cauta parteneri pentru modernizarea conacului Mocioni de la Foeni 

In sedinta de Guvern de miercuri, Executivul a adoptat indicatorii tehnico-economici pentru „Drumul de legatura Autostrada Arad – Timisoara – DN69”. Practic, finantarea obiectivului se realizeaza prin Programul Operational Infrastructura Mare si din bugetule stat, prin Ministerul Transporturilor.

Odata cu realizarea lucrarilor, se va crea o noua conexiune a Autostrazii A1 cu Timisoatra si cu alte drumuri nationale si judetene conexe, in vederea descarcarii traficului rutier de pe Autostrada Arad – Timisoara.

„Investitiile majore, care fluidizeaza traficul din Timis, sunt prioritare pentru administratia pe care o conduc iar eforturile noastre se concentreaza intr-o mare proportie in aceasta directie. Din categoria investitii majore in infrastructura face parte si noul drum care va lega Timisoara de autostrada, a carui indicatori tehnico-economici au fost aprobati astazi, in sedinta de guvern. Proiectul de investitii Drum de legatura autostrada A1 Arad –Timisoara –DN 69 are 10 km si 2 benzi pe sens, de la intersectia spre Sanandrei si autostrada, fiind practic a 3-a descarcare de pe autostrada, dupa Remetea si Giarmata. Vor tranzita noul drum intre 25 si 29 de mii de masini, estimeaza prognoza de trafic inclusa in proiect”, spune Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

CITESTE SI: Masina de pompieri noua, pentru ISU Banat. A fost primita ca donatie de la o primarie de langa Timisoara. Foto 

Aproximativ 260 de milioane de lei va costa noul drum. Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere pregateste documentatia necesara pentru licitatia privind proiectarea si executia lucrarii.

Exit mobile version