Opinia Timisoarei

Se fac studii de trafic, la Timisoara, pentru construirea noului Stadion si a Salii Polivalente

TIMISOARA. Ministrul Dezvoltarii, Adrian Vestea, a declarat, la Timisoara, ca se fac studii de trafic in zona in care va fi construit nou Stadion Dan Paltinisanu cu 32.000 de locuri si Sala Polivalenta cu 11.000 de locuri.

CITESTE SI: A fost stabilit pretul biletului la viitoarea expozitie Constantin Brancusi de la Timisoara 

”Stiu care este asteptarea pe care o au cetatenii din Timisoara, este legata de viitorul stadion care ar trebui sa inceapa cat se poate de repede. S-a finalizat studiul de fezabilitate. Suntem in etapa in care se obtin avize, se discuta de studiul de trafic din zona respectiva. Este un proiect extrem de mare, un proiect in valoare de 850 milioane de lei pentru 31.500 de locuri”, a declarat Adrian Vestea.

Ministrul s-a referit si la Sala Polivalenta.

”De asemenea, avem si un alt proiect unde beneficiar este municipiul Timisoara, avem in pregatire realizarea unei sali polivalente de 11.000 de locuri. Toate aceste proiecte sunt in diverse etape de progres. Speram cat de repede sa obtinem hotarare de guvern si sa putem sa incepem implementarea lor (…) S-a facut Studiul de Prefezabilitate si se asteapta studiul de trafic. Sunt invecinate cele doua, stadionul si sala polivalenta, iar in zona respectiva va exista o aglomerare foarte mare in timpul meciurilor si atunci este necesar un astfel de studiu”, a mai spus Vestea.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a spus, la randul sau, ca spera ca anul acesta Guvernul sa emita hotararea pentru demolarea actualei arene.

”Ne propunem ca in aceasta vara sa avem hotarare de Guvern de demolare, respectiv de aprobare a noii investitii. Sper ca e fezabil acest plan”, a spus Nica.

”Intentia exista, sper sa parcurgem toate aceste etape si sa reusim sa…”, a fost raspunsul ministrului.

Noul stadion de la Timisoara va fi cel mai mare din Romania, dupa Arena Nationala.

Va reamintim, actualul stadion este de ani buni intr-o stare avansata de degradare si a fost inchis pentru competitii in 2022, intrucat nu prezinta siguranta.

Noul stadion va costa aproape 140 de milioane de euro, bani asigurati de CNI si Consiliul Judetean Timis.

Este prevazut de fapt cu 32.000 de locuri, nu va avea si pista de atletism si nu va fi unul complet acoperit, asa cum este Arena Nationala de la Bucuresti.

Stadionul actual din Timisoara a fost construit in 1963 prin munca voluntara, iar pana in 1995 s-a numit „1 Mai”.

 

 

Exit mobile version