Opinia Timisoarei

Se deschid noi fluxuri pentru vaccinare la Timisoara, in etapa a III-a. Imunizarea, la liber pentru toata lumea

TIMISOARA. Dupa ce miercuri dimineata a fost anuntata deschiderea, la Timisoara, a 5 noi fluxuri pentru vaccinarea cu serul de la Moderna, dupa amiaza autoritatile au precizat ca vor mai deschide in plus alta 14 fluxuri, pentru inceperea imunizarii in etapa a III-a, a intregii populatii.

CITESTE SI: 5 noi fluxuri de vaccinare anti COVID la Timisoara si in judet. Cand vor fi deschise 

Imunizarea se va face cu serul de la AstraZeneca, iar incepand cu data se 10 martie orice timisorean isi va putea face programare pentru a se vaccina, intr-unul dintre cele 14 noi fluxuri ce vor fi puse la dispozitie in aceasta etapa.

„Astfel, începând de astăzi, 10 martie, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (15.03.-24.03), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie. Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de așteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea și completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Reamintim faptul că listele de așteptare vor deveni operaționale la data de 15 martie a.c. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi”, transmite Comitetul National de Coordonare a Activitatilor prinvind Vaccinarea Impotriva COVID 19.

In Timisoara, se deschide 8 fluxuri noi la Casa Tineretului, 2 la ISHO si 2 in cladirea STPT din Intrarea Doinei, iar in judet cate unul la Mosnita Giroc.

Va reamintim, autoritile au luat decizia de a grabi etapa a III-a de vaccinare, strict in cazul localitatilor si municipiilor in care rata de infectare cu COVID depaseste 4,5 la mia de locuitori.

Exit mobile version