Opinia Timisoarei

Se curata in forta drumurile in Timisoara! Cum se desfasoara operatiunea de deszapezire

TIMISOARA. Prima zapada din aceasta iarna a pus la treaba utilajele de deszapezire care au iesit, duminica, inca de dimineata, pe strazile Timisoarei.

Potrivit oficialilor din Primaria Timisoara, activitatea de deszapezire a inceput la orele 09.30, intervenindu-se, cu prioritate, pe principalele artere de circulatie, pe podurile si pasajele rutiere, in principalele intersectii si treceri pietonale, pe traseele si peroanele statiilor mijloacelor de transport in comun.

Oficialii mai spun ca pana la orele pranzului, circulatia in oras se desfasoara in conditii de iarna, iar in momentul in care zapada se va apropia de 5 cm, pe arterele principale se va interveni cu utilaje cu lame si pluguri.

Incepand cu ora 14.00 se va interveni si cu 4 utilaje de dispersare a clorurii de sodiu.

Municipiul Timisoara este impartit in 6 sectoare, cuprinzand aproximativ 700 de strazi, acestea fiind acoperite de doi operatori:

• in partea de nord a orasului activitatea de deszapezire este asigurata de catre S.C. Retim Ecologic Service S.A. Aici s-a intervenit cu 8 utilaje raspanditoare de material antiderapant si s-au folosit 35 de tone de sare,
• in partea de sud a orasului, S.C. Drumuri Municipale Timisoara S.A a intervenit pentru curatarea zapezii cu 6 utilaje raspanditoare de material antiderapant si a folosit 20 de tone de sare, se arata intr-un comunicat remis presei de viceprimarul Dan Diaconu.

Primaria Timisoara mai precizeaza ca deszapezirea statiilor mijloacelor de transport in comun si mentinerea in buna stare a liniilor de tramvai este in sarcina R.A.T.T, iar S.C. Horticultura S.A. are obligatia de a curata de zapada si de gheata aleile din parcuri, precum si accesul in aceste zone.

Ce GER urmeaza dupa ninsoare, la Timisoara?

Luni temperatura aerului va cobori vertiginos, minima atingand chiar valoarea de minus 9 grade. Maxima termica nu va trece de minus 2 grade Celsius si va mai ninge.

Marti isi va arata fata soarele peste Timisoara, la un frig de minus 12 grade si o temperatura maxima de cel mult minus 3 grade Celsius.

Miercuri, in Ajunul Anului Nou, dar si joi, in prima zi a lui 2015, va fi soare in Timisoara, dar ger. Termometrele vor indica minus 9 – minus 12 grade.

Exit mobile version