Opinia Timisoarei

Se contureaza pista de biciclete pe malul Begai. Va avea asfalt rosu. Experiment VIDEO facut de un biciclist din Timisoara!

TIMISOARA. Reabilitarea malurilor canalului Bega inainteaza incet, dar sigur! S-a reusit trasarea primilor metri de pista pentru biciclete, intr-o varianta moderna, cu asfalt de culoare rosie.

Aceasta portiune finalizata se intinde de la fostul club Jazz Pod 16 si pana la urmatorul pod peste Bega, spre bulevardul Mihai Viteazu.


Pista este pozitionata in mijlocul traseului pentru pietoni, ceea ce ar putea face destul de dificila deplasarea atat pentru cei iesiti la promenada, cat si pentru cei care pedaleaza pe mal. Ramane de vazut daca aceasta este doar o varianta de lucru sau daca este cea definitiva.

Un biciclist timisorean a decis sa testeze cele cateva sute de metri de pista amenajata si a filmat traseul. Vezi mai jos filmul experimentului!

Lucrarile pentru reabilitarea malurilor Begai au inceput la sfarsitul anului trecut, in luna septembrie. Potrivit primarului, firma care se ocupa de amenajare lucreaza foarte bine, asa ca proiectul ar trebui sa fie gata la timp, la jumatatea anului 2015.

Practic, vor fi refacute trotuarele de-o parte si de alta a Begai, vor fi amenajate piste de biciclete pe ambele maluri – cu intreruperi pe terenul care nu este al Primariei, la podul de la Piata Badea Cartan, va fi cumparat mobilier urban – mai bine de 400 de banci, sute de cosuri de gunoi, 40 de gradene, 2 mese de sah, 70 de sezlonguri si altele, vor fi amenajate 6 fantani, statii de inchiriere biciclete si punti de acces, 2 rampe si platforme pentru interventii de urgenta pe Bega.

Valoarea totala a proiectului este de 51,6 milioane de lei, de la UE venind aproape 30 de milioane de lei.

Exit mobile version