Opinia Timisoarei

Se controleaza continutul pubelelor la Timisoara. Se pun etichete rosii acolo unde gunoiul e gasit amestecat, iar proprietarii vor ramane cu tomberoanele pline in fata caselor

TIMISOARA. Colectarea separata a deseurilor continua sa fie o problema la Timisoara, iar echipe ale RETIM si ADID Timis, alaturi de reprezentanti ai Primariei si Politiei Locale vor continua verificarile pentru a vede daca timisorenii depoziteaza corect gunoiul.

Astfel, in perioada urmatoare echipele vor verifica daca in pubela neagra si in cea galbena sunt depuse deseurile corespunzatoare. In cazul in care acest lucru nu se intampla, pe recipient se va lipi o eticheta rosie, iar deseurile nu vor mai fi ridicate de masinile RETIM pana cand continutul fiecareia dintre ele va fi cel potrivit.

De asemenea, politistii locali vor aplica atat avertismente, cat si amenzi asociatiilor de proprietari care nu fac selectarea corecta a deseurilor, dar si timisorenilor care locuiesc la case si nu sorteaza resturile.

Gradul scazut de implicare al cetatenilor influenteaza procentul mic de reciclare. Prin toate actiunile desfasurate vizam constientizarea importantei realizarii procesului de precolectare separata a deseurilor intr-un mod corect, in scopul atingerii tintelor de reciclare si valorificare a deseurilor asumate la nivel local si national, precum si protejarea mediului inconjurator„, transmit reprezentantii ADID Timis.

Va reamintim, in pubela neagra trebuie depuse deseurile reziduale. In cea galbena cartonul, plasticul, doze de metal sau conserve, acestea trebuind sa fie si curatate cu apa inainte de a fi aruncate.

Sticlele se arunca in clopotele verzi amplasate in toate colturile orasului. Si acestea trebuie spalate inainte de a fi puse in recipientul verde.

Exit mobile version