Opinia Timisoarei

Se circula pe 4 benzi pe tot bulevardul Cetatii, la Timisoara. Momentul in care vor intra in traseu si tramvaiele. Ultimele imagini de pe santier. Video

TIMISOARA. Incepand de luni, soferii pot circula, din nou, pe patru benzi, pe bulevardul Cetatii din Timisoara. Cu toate acestea, in continuaere utilajele vor fi prezente in teren, iar pe intrega artera se va circula in regim de santier, pana la turnarea ultimului strat de asfalt.

Urmeaza sa mai fie facute lucrari in zona liniilor de tramvai care, conform proiectului, trebuie sa fie inierbata. De asemenea, mai este de lucru in zona platformelor care vor deservi statiile de tramvai. Pe de alta parte, se mai lucreaza la amenajarea catorva locuri de parcare, in capatul dinspre Calea Torontalului si mai trebuie realizate si marcajele rutiere.

CITESTE SI: Alti copaci cazuti sub drujbe la Timisoara in numele modernizarii. Defrisat complet si asfaltat in intregime, un trotuar de pe Cetatii lasat fara niciun strop de verdeata. Localnicii sunt furiosi. Foto 

Conform conducerii primariei, incepand din luna noiembrie ar urma ca pe bulevardul Cetatii sa circule din nou si tramvaiele.

Ultimele imagini de pe santier, filmate de la inaltime cu drona, ne-au fost trimise de un cititor fidel opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

Va reamintim, lucrarile sunt executate de Porr Construct, care s-a asociat cu alte 7 firme, si au fost prevazute sa dureze 3 ani, dintre care primele 6 luni au fost dedicate proiectarii.

Amplasamentul a fost predat constructorului de vechea administratie in septembrie 2020. Insa, proiectul pentru modernizarea Bulevardului Cetatii a fost revizuit si modificat de catre specialistii lui Dominic Fritz inainte de a incepe lucrarile.

Porr Construct e lider de asociere, iar tert este Porr Bau GmbH, in timp ce subcontractanti sunt Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic Romania, Manro SRL si SC Pesit Rom SRL.

In total, sunt refacuti 1,57 km de linie cale dubla de tramvai si reabilitati 25.800,94 mp de carosabil si 12.291,45 mp de trotuare. De asemenea, vor fi construite piste de biciclete, se va extinde spatiul verde, portiunea dintre sinele de tramvai urmand a fi inierbata. In proiect este cuprinsa si refacerea a 10 statii de tramvai.

Modernizarea Bulevardului Cetatii trebuia sa fie gata in septembrie 2023, insa termenul a fost extins pana la sfarsitul anului.

Constructorii primesc pentru lucrare peste 17 milioane de euro cu TVA.

 

Exit mobile version