Opinia Timisoarei

Se cauta o firma care sa amenajeze inca 12 fantani publice cu apa proaspata in cartierele din Timisoara

TIMISOARA. Dupa ani buni de cand anunta intentia de a fora noi fantani publice cu apa potabila la Timisoara si dupa ce a fost elaborata documentatia si s-au mai facut incercari de a gasi un constructor, Primaria lanseaza acum o noua licitatie, in cautarea unei firme care sa le amenajeze.

CITESTE SI: Accident violent pe o sosea din Timis. 2 tineri de 15 ani morti, alti 3 raniti, in masina zdrobita de un stalp. Foto si video

In anuntul publicat joi in Sistemul de Achizitii Publice, municipalitatea precizeaza ca este vorba de 12 fantani care sa fie amplasate in Piata Sfantul Nicolae, pe strazile Eminescu, Divizia 9 Cavalerie, Constantin Zabulica, Badeer, Uranus, in Complexul Studentesc, langa caminele 2 si 10C, pe strada Eternitatii, Calea Aradului, pe strada Matei Millo si pe Aleea Gornistilor.

Potrivit specialistilor, sursa de apa o constituie apa subterana ce asigura un debit de exploatare maxim de pana la 2 l/s. Se va sapa la adancimea 80 – 125 m. Oficialii municipalitatii sustin ca noile fantani vor arata ca si cele existente deja.

La unele dintre aceste fantani au aparut probleme privind starea tehnica a forajelor aferente. In ultimii ani s-au primit numeroase solicitari din partea Consiliilor Consultative de Cartiere, cat si din partea cetatenilor, pentru executia de noi fantani publice forate pe diferite amplasamente”, sustin reprezentantii primariei.

Valoarea contractului este de aproximativ 200.000 de euro, iar fantanile ar trebui sa fie gata in 6 luni de la predarea amplasamentelor.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 29 septembrie.

Cele 12 fantani s-ar adauga celor 96 deja existente in oras.

Exit mobile version