Opinia Timisoarei

Se blocheaza ilegal rotile masinilor pe banda rulanta in parcarile magazinelor din Timisoara. ‘Nu vrem sa repetam istoria cu Ingerii Galbeni’. Primaria intervine in scandal

TIMISOARA. Noul scandal privind blocarea rotilor in parcarile marilor magazine din Timisoara a intrat in vizorul Primariei si al Politiei.

Desi parcarile in care sunt blocate rotile masinilor ce stationeaza sunt domeniu privat, ele sunt deschise circulatiei rutiere, astfel ca se supun Codului Rutier in vigoare. Astfel, este ilegal ca anumite firme sa puna ‘gheare’ pe rotile masinilor, iar mai apoi sa ceara proprietarilor bani pentru deblocarea lor.

„Avand în vedere cele semnalate somam public centrele comerciale/supermarket-urile care practica blocarea rotilor autovehiculelor in parcarile lor, parcari care nu au acces controlat, ca in termen de 24 de ore sa renunte la aceste practici. In caz de neconformare, Comisia de circulatie isi rezerva dreptul de a retrage avizele emise si a proceda la inceperea demersurilor legale pentru inchiderea acceselor, precum si de a sesiza Politia Romana”, transmit reprezentantii Comisiei de Circulatie a municipiului Timisoara.

Potrivit autoritatilor, daca supermarketurile nu se vor conforma, actiunile in instanta vor fi depuse chiar de saptamana aceasta.

Reprezentantii Primariei reamintesc faptul ca singura societate avizata sa blocheze rotile sau sa ridice masini de pe domeniul public este Societatea de Drumuri Municipale.

FOTO: Arhiva

***

Va reamintim, in urma cu cativa ani, un scandal urias a cuprins Timisoara, dupa ce firma Ingerii Galbeni incepuse sa blocheze abuziv rotile masinilor in parcarile magazinelor din Timisoara. Mai mult, ridicau autoturisme pe banda rulanta, iar sumele cerute pentru recuperarea lor erau uriase. S-a ajuns la o adevarata revolta in oras si chiar la violente fizice. Patronul de la Ingerii Galbeni avea sa fie condamnat pentru mai multe infractiuni si trimis in puscarie.

Exit mobile version