Opinia Timisoarei

Se apropie de 1000 cererile de debransare la Timisoara. Reprezentantii Colterm linistesc populatia anuntand ca acum au un stoc de carbune ce asigura incalzirea orasului pentru… 10 zile, dar ca acesta va creste

TIMISOARA. Colterm anunta ca peste 800 de apartamente, dar si blocuri in intregime se debranseaza de la sistemul centralizat de incalzire. Totodata, conducerea linisteste populatia si anunta ca pregatirile pentru imbunatatirea serviciilor de furnizare a incalzirii si apei calde pentru iarna 2022-2023 continua.

Concret, incheiem luna iunie cu un stoc de 10.000 tone de carbune, urmand ca si in perioada urmatoare sa continuam aprovizionarea, astfel incat, pentru asigurarea necesarului pentru sezonul rece urmator, sa avem asigurata cantitatea totala de carbune.

De asemenea, pentru asigurarea necesarului de gaze naturale pentru iarna care urmeaza, am reusit sa inmagazinam, pana in prezent, cantitatea de 6.000 MWh de gaze (din totalul de 40.000 MWh, cat este stabilit de autoritati)„, transmit reprezentantii Colterm.

Iarna trecuta, pentru a asigura caldura in caloriferele timisorenilor abonati la Colterm si apa calda, societatea de termoficare ardea cam 1000 de tone de carbune pe zi.

Cu alte cuvinte, Colterm ne anunta ca in acest moment are un stoc de carbune pentru 10 zile.

Societatea de termoficare continua amplul proiect de retehnologizare inceput in urma cu cativa ani.

Totodata, continua si lucrarile de investitii demarate pe retelele termice secundare si primara. Astfel, de la data demararii lucrarilor aferente proiectului cu finantare europeana intitulat „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timisoara in vederea conformarii la normele de protectia mediului privind emisiile poluante in aer si pentru cresterea eficientei in alimentarea cu caldura urbana Etapa II” (martie 2021) si pana in prezent, au fost executate lucrari pe o lungime de 4.825 metri retea primara, dintr-un total de 9.067 metri (realizat 53,21 %) si 16.865 metri retea secundara, dintr-un total de 20.095 metri (realizat 83,92 %). Reamintim ca aceste lucrari vor continua si in perioada urmatoare, pana spre finele lunii iulie 2023, iar ca atare vor genera unele intreruperi in alimentarea cu energie termica, fapt pentru care le cerem din nou scuze clientilor nostri si le multumim pentru intelegere si incredere„, mai transmit reprezentantii Colterm.

Timisorenii care si-au pierdut increderea in Colterm si nu vor sa mai indure frigul in locuinte, asa cum s-a intamplat iarna trecuta, continua sa se debranseze de la sistemul centralizat.

Pana in prezent, au depus cereri de deconectare individuala un numar de 793 de proprietari de apartamente, iar 36 au solicitat debransarea, respectiv rezilieri ale contractelor de furnizare a energiei termice, dintre care 16 asociatii de proprietari (blocuri in integralitate, n.r.) si 20 de case individuale sau apartamente cu bransamente separate„, au mai precizat reprezentantii Colterm, societate aflata in insolventa, plina inca de datorii si cu 2 amenzi uriase pentru necumpararea de certificate de poluare, de 21 de milioane de euro si, respectiv, de 15 milioane de euro, inca neplatite, intrucat administratia Fritz a decis sa nu le achite.

Exit mobile version