Opinia Timisoarei

Scoala din Timisoara unde copiii invata prin descoperire, iar nevoile lor sunt in centrul atentiei

TIMISOARA. Placerea de a veni la gradinita sau la scoala! Copiii au parte de un alt sistem de invatare fata de cel traditional, special structurat sa intampine nevoile lor individuale. Se intampla la scoala si gradinita Montessori Haus din Timisoara.

Aici copilul este privit ca un om in toata firea. I se respecta personalitatea, deoarece este un individ unic si irepetabil, este ajutat sa-si dezvolte vointa, i se acorda toata libertatea in privinta alegerilor sale, este indrumat sa gandeasca si sa actioneze independent.

Se considera ca fiecare om vine pe lume cu anumite capacitati prin care poate sa-si implineasca propria menire de a contribui la progresul  umanitatii.

Materialele didactice sunt grupate in cinci zone distincte care reprezinta ariile curriculare ale pedagogiei Montessori, si anume: deprinderi de viata practica, dezvoltare senzoriala, matematica, limba si comunicare, educatie cosmica. Materialele si mobila sunt usor de manevrat, adaptate dimensiunilor fizice ale copilului„, explica Daniel Scornea, director Marketing la Montessori Haus Timisoara.


Copiii dintr-o clasa Montessori invata prin descoperire, cu ajutorul materialelor, sub indrumarea unui cadru didactic special instruit, dezvoltandu-si astfel capacitatea de concentrare, motivatia, autodisciplina, si controlul de sine, precum si o dragoste pentru invatare care dureaza toata viata.

Mai multe despre cea mai vesela scoala din Timisoara, gasiti AICI!

Exit mobile version