Opinia Timisoarei

SCM Timisoara castiga si al doilea joc de la Oradea. „Leii” nu au avut probleme cu CSM Targu Jiu

TIMISOARA. Doua din doua pentru echipa de baschet a Banatului, la primul turneu de sala al campionatului in Liga Nationala de baschet. SCM Timisoara a invins vineri CSM Targu Jiu, 71-63, dupa ce joi a trecut de Galati cu 80-78.

CITESTE SI: 31 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989. Programul manifestarilor la Timisoara 

Meciul, o reeditare a partidei din Cupa Romaniei, a plecat cu o favorita certa, echipa lui Dragan Petricevic, care s-a dus rapid la 8-2 si a incheiat primul sfert, cel mai bun al gruparii banatene cu 25-14. Targu Jiul, cu o echipa completa fata cea din Cupa, a pus probleme mai ales prin Jacob Spurgeon, aflat in zi de gratie. Totusi, violetii, chiar daca au pierdut secventa a doua, 19-20, au intrat la vestiare in avantaj, 44-34.

Timisoara a fost mai solida in defesiva in acest joc, cativa titulari fiind si menajati, dar chiar si asa ecartul s-a marit dupa 30 de minute, SCM conducand CSM la 15 puncte. Gorjenii au dat totul in ultimul sfert, au incercat o revenire spectaculoasa, dar nu au reusit sa se apropie decat la o distanta de 8 lungimi. Timisoara s-a impus cu 71-63, nu a impresionat, dar important este ca punctele au intrat in contul echipei banatene.

Elevii lui Petricevic au fost superiori la recuperari, 36-32, au avut mai putine posesii pierdute, 11-17 si au fost superiori la aruncarile de doua puncte, 56%-46%, insa au ramas corigenti la trite, doar 3 din 20 atingandu-si tinta, fata de cele 8 din 23 ale invinsilor.

Americanii Brown si Stallworth au fost cei mai buni oameni ai Timisoarei cu cate 15 puncte fiecare, de la gorjeni remarcandu-se Spurgeon cu 21 de puncte.

Duminica, SCM Timisoara disputa ultimul meci al turneului, cu gazda, CSM Oradea.

Exit mobile version