Opinia Timisoarei

Schimbari pe santierul de la Centura de Sud la Timisoara, anuntate de ministrul Transporturilor si seful CNAIR. Stadiul lucrarilor. Video

TIMISOARA. Vizita fulger a ministrului Transporturilor si a sefului CNAIR pe santierul Centurii de Sud la Timisoara, vineri.

CITESTE SI: E aproape gata. Spitalul militar pentru bolnavii cu coronavirus de la Timisoara, ridicat in 4 zile. Cum arata. Foto 

Lucian Bode si Mariana Ionita au vrut sa vada stadiul lucrarilor de la cel mai asteptat proiect de infrastructura al Timisoarei si au anuntat o intensificare a mobilizarii pe santierul inceput deja in 5 locuri, unde au fost deschise fronturi de lucru inca inainte de Pasti.

Astazi (vineri, n.r.) am vazut o mobilizare buna pe santier. Speram sa o tina tot asa si sa creasca numarul de utilaje si de lucratori. Proiectul are sursa de finantare din fonduri europene, ceea ce este foarte important, iar noi, Compania, i-am asigurat si plata avansului. De saptamana viitoare vor fi aici si consultantul, inginerul, DRDP Timisoara, si cu totii vor lucra astfel incat proiectul sa nu stagneze, sa nu ne mai oprim din cauza unor avize sau relocarii utilitatilor. Si aici, ca si la celelalte proiecte in derulare, am solicitat colegilor mei si antreprenorilor sa facem un parteneriat, o echipa, astfel incat sa ne respectam calendarele asumate si sa finalizam proiectele incepute”, a declarat Mariana Ionita, Directorul General al CNAIR.

Ministrul Transporturilor a spus ca nu sunt probleme cu banii si ca se asteapta chiar ca lucrarile sa inainteze cu mai mare repeziciune decat a fost planificat.

Am cerut antreprenorilor sa intensifice ritmul de lucru in conditiile in care avem banii necesari pentru plata lucrarilor. Dar vreau sa vad si de la CNAIR, de la managerii de proiecte, o mai mare implicare, deoarece astfel unele din problemele aparute se pot rezolva mai repede si lucrarile pot sa fie terminate chiar inainte de termen. Am venit pe acest santier din zona Timisoarei sa ma asigur ca lucrarile se desfasoara conform angajamentelor semnate. Am venit sa-mi spuneti ce probleme aveti, daca intampinati probleme astfel incat lucrurile sa mearga asa cum ar trebui sa mearga. Noi am virat o parte din bani si suntem pregatiti cu sumele necesare, chiar daca lucrarile vor inainta mult mai repede decat cele care sunt planificate pentru acest an„, a spus Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

Realizarea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de incepere al lucrarilor si de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit pentru luna martie 2022.

Exit mobile version