Opinia Timisoarei

Schimbarea neasteptata de pe piata chiriilor la Timisoara. Cu cat poti inchiria o garsoniera sau un apartament cu 2 camere

TIMISOARA. Veste neasteptata de pe piata imobiliara la Timisoara. A devenit orasul cu cele mai accesibile chirii, in vreme ce Bucurestiul si Clujul concureaza pentru pozitia de cel mai scump oras pe piata chiriilor.

CITESTE SI: Unul cu 215 km/h, iar altul cu 202 km/h ‘zburau’ pe Autostrada Vestului doi soferi din Timisoara

Astfel, cele mai accesibile apartamente de inchiriat pot fi gasite in Timisoara, diferenta dintre chiriile solicitate in Timisoara si Cluj-Napoca sau Bucuresti, se apropie de 30% in cazul garsonierelor si depaseste 20% in cazul apartamentelor cu 2 si 3 camere.

Potrivit datelor colectate de Imobiliare.ro, in marile orase ale tarii chiriile medii lunare se situeaza intre 220 de euro si 300 de euro pentru o garsoniera, intre 350 de euro si 450 de euro pentru un apartament cu doua camere si intre 400 de euro si 600 de euro pentru unul cu trei camere.
Comparatia ia in calcul preturile medii solicitate de proprietari in luna martie 2023. Fata de perioada similara a anului anterior, diferentele ajung pana la 21% in cazul garsonierelor din Constanta.

La Timisoara, bugetul mediu necesar pentru inchirierea unui apartament este de 220 de euro pe luna pentru o garsoniera, 350 de euro pe luna pentru doua camere si 400 de euro pe luna pentru trei camere. Cea mai semnificativa evolutie anuala a pretului a fost consemnata la apartamentele cu doua camere, unde acestea au crscut cu 9.8%.

Exit mobile version