Opinia Timisoarei

Schimbare spectaculoasa in cea mai mare piata din Timisoara! Cum va arata in cateva luni? FOTO!

TIMISOARA. Modificare importanta, mult asteptata de timisoreni! Piata Badea Cartan ar putea intra in sfarsit in santier. Astfel, pietarii nu vor mai ingheta de frig pe timp de iarna, in incercarea de a-si vinde marfa.

Piata va capata un nou acoperis si pereti, iar lucrarea ar putea demara chiar in primavara. Cu unele conditii, insa.

Prima parte din procesul de recosmentizare a pietei Badea Cartan, intocmirea proiectului tehnic pentru acest obiectiv, a fost deja realizata.

Proiectul tehnic aferent amenajarilor din Piata Badea Cartan a fost predat la sfarsitul anului catre Societatea PIETE S.A. In sedinta AGA Piete S.A. din 23 februarie se va aproba investitia impreuna cu bugetul aferent si se va putea porni executia. Precizam ca amenajarea care va crea conditii sensibil mai bune pentru comercianti, pastrand caracterul arhitectural al Pietei este realizata din fonduri proprii ale societatii PIETE S.A. ” a declarat pentru opiniatimisoarei.ro viceprimarul Dan Diaconu.

Pana la debutul lucrarilor mai sunt insa pasi importanti de facut, iar unul dintre acestia este licitatia pentru atribuirea lucrarii. Avand in vedere ca investitia facuta de Piete SA este de peste 100 de mii de euro, licitatia nu va fi una cu atribuire directa, iar acest lucru ar putea amana si inceperea lucrarilor.

Dupa ce vom primi aprobarea, vom da drumul la licitatie. Daca nu vor fi contestatii, noi estimam ca cel tarziu in martie sau aprilie vom da drumul lucrarilor, care vor dura intre 45 si 60 de zile….Partea de sus va fi din policarbonat de 10-12 centimetri, in timp ce peretii vor fi din tabla cu spuma in interior pentru a asigura izolarea termica. Nu ii vom incurca pe comercianti pentru ca vom lucra mai mult seara. Pentru iluminat ne vom folosi de ceea ce avem acum acolo, insa vom pune si alte lumini, iar piata va arata cu adevarat bine la finalul lucrarilor„,  a declarat pentru opiniatimisoarei.ro directorul Piete S.A. Victor Stefan.

Acestea nu vor fi insa singurele modificari care vor fi facute in piata.

La membrana pwc deja existenta se vor face imbunatatiri, la capatul dinspre biserica. Vor fi sase intrari pe lateral si iesiri de urgenta in zona chioscurilor de metal. Nu vom deranja prea mult pentru ca se va lucra pe actuala structura, fara sa se sape fundatie„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro arhitectul Ovidiu Micsa, care s-a ocupat de proiect.

Piata Badea Cartan a avut parte de ultima modernizare in urma cu aproape cinci ani, cand s-a schimbat tot acoperisul, s-a revopsit structura metalica, s-a refacut platforma betonata, dar si intreaga infrastructura. In plus, au fost construite zece chioscuri noi, prevazute cu apa, energie electrica si aer conditionat. Deasupra halei de lactate s-a mai construit un chiosc circular, impartit in 12 spatii unde se vand ustensile de pescuit, feronerie, artizanat si alte produse. Comerciantii isi vand marfa pe 260 de mese din fibra de sticla, in total fiind puse la dispozitia lor 392 de standuri. Valoarea investitiei a fost de aproape 2,2 milioane de lei, bani luati din profitul societatii de piete.

Exit mobile version