Opinia Timisoarei

Schimbare la varful ISJ Timis. Trei directori pentru postul de inspector general. Cine ii va lua locul Aurei Danielescu

TIMISOARA. Se schimba inspectorul general al Inspectoratului Scolar Timis. Anuntul a fost facut chiar de actuala inspectoare, Aura Danielescu, care a anuntat ca in 24 martie ii expira mandatul la conducerea institutiei.

CITESTE SI: A inceput plata biletelor cu cardul in mijloacele de transport in comun din Timisoara. Pe ce linii functioneaza primele POS-uri. Foto si video 

Potrivit unor surse, vizati pentru preluarea postului de inspector general sunt 3 dascali din Timisoara. Este vorba despre Sorin Ionescu, directorul Colegiului National Banatean, despre Simona Jugariu, directorul Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Timis, dar si Florina Spalatelu, directorul Colegiului Economic F. S. Nitti din Timisoara.

Potrivit acelorasi surse, favorita in cursa pentru conducerea Inspectoratului Scolar Timis ar fi Florina Spalatelu, apropiata conducerii PSD Timis.

Mandatul Aurei Danielescu ar putea fi prelungit, printr-o decizie a ministrului Educatiei, iar aceasta la… propunerea PSD Timis, care insa pare sa aiba cu totul alte planuri pentru sefia Inspectoratului Scolar Judetean. Astfel, chiar de lunea viitoare, institutia va fi condusa , cel mai probabil, de altcineva. Cel care va prelua functia de inspector general scolar va fi numit interimar, pana la organizarea unui concurs pentru acest post.

Insa, avand in vedere ca pentru desemnarea directorilor unitatilor de invatamant s-a organizat un concurs abia dupa 8 ani, este putin probabil ca un concurs pentru ocuparea postului de inspector general al ISJ Timis sa fie organizat prea curand.

Sursa foto (Florina Spalatelu): deBanat.ro

UPDATE: Mai multi directori de scoli din judetul Timis s-au dus la Consiliul Judetean Timis pentru a-si arata sustinerea fata de Aura Danielescu si pentru a-i cere liderului CJ Timis si presedinte al PSD Timis, Calin Dobra, sa o mentina in functie pe sefa ISJ Timis.

Au fost mai multi directori de scoli in audienta, le-am ascultat nemultumirile si le-am explicat ca nu tine de mine aceasta problema si ca raspunsurile se gasesc la nivelul Ministerului Educatiei Nationale”, a declarat Calin Dobra pentru opiniatimisoarei.ro

Dobra a mai spus ca Ministerul Educatiei va numi noul sef al  ISJ Timis.

Exit mobile version