Opinia Timisoarei

Schimbare la sefia Colterm. Directorii fac rocada pe functii

TIMISOARA. Schimbare la varful conducerii companiei de termoficare la Timisoara. Directorii schimba functiile intre ei, anunta reprezentantii Colterm.

CITESTE SI: Colacul de salvare al Colterm, aruncat in marea de datorii. Primaria Timisoara a prezentat un plan de redresare. Deocamdata, nu se stie daca vor creste facturile abonatilor

Avand in vedere masurile de reorganizare care se afla in curs de implementare la Colterm SA, incepand cu 1 februarie 2021, functia de director general va fi ocupata de Bogdan Nanu, actualmente director general adjunct.

Emil Serpe va trece pe pozitia de director general adjunct, fiind decizia domniei sale, pe motive de ordin personal.

Totodata, schimbarea are la baza si experienta vasta in domeniul financiar a d-lui Bogdan Nanu, cu atat mai mult cu cat in perioada urmatoare vor fi implementate la nivelul companiei de termoficare masuri de reorganizare a societatii, care vizeaza, in principal, restructurari de ordin economic, conditii in care expertiza acestuia va fi un garant pentru revigorarea Colterm SA.

De asemenea, Emil Serpe va avea, la randul sau, o contributie importanta in procesul de reorganizare, avand in vedere experienta sa din ultimii sase ani in cadrul companiei, din care ultimii patru de pe functia de director general„, transmit reprezentantii Colterm.

Va reamintim, zilele acestea se face o incercare de salvare a companiei de termoficare din Timisoara de la insolventa. Ajungand la datorii catre furnizori de aproximativ 310 de milioane de lei si avand de primit doar 160 de milioane de lei de la Primarie, a devenit deja o normalitate ca, in fiecare iarna, Colterm sa anunte abonatii ca risca sa ramana fara apa calda si caldura.

Pentru a incerca sa tina pe linia de plutire compania, urmeaza sa fie luata o noua masura, anunta primarul Dominic Fritz si conducerea Colterm: un contract de concordat preventiv, in baza caruia sa se reesaloneze datoriile, completat de planul de investitii pentru reorganziarea si retehnologizarea companiei.

Practic, Colterm trebuie sa-i convinga pe cei fata de care are cea mai mare din datorii, de 75%, sa accepte acest procedeu.

Concordatul preventiv reprezinta o intelegere cu creditorii, validata de un judecator, pentru esalonarea datoriilor in cadrul unui plan de reorganizare a companiei. In cadrul concordatului, creditorii nu pot declansa insolventa companiei si nu pot solicita executari silite, nici a Primariei Timisoara, nici a activelor functionale ale Colterm.

Exit mobile version