Opinia Timisoarei

Schimbare in Piata Balcescu din Timisoara! Ce va ‘rasari’ in mijlocul spatiului verde din sensul giratoriu?

TIMISOARA. Dupa doi ani de cand si-a schimbat radical infatisarea, Piata Nicolae Balcescu din Timisoara va suferi o ‘imbunatatire’. Au fost mai multe discutii legate de mutarea in centrul pietei a Coloanei Fidelitatii, iar primarul Nicolae Robu obtinuse pana si aprobarea consilierilor locali pentru asta. Insa mutarea nu s-a mai produs, dupa ce comunitatea maghiara din Timisoara s-a opus cu vehementa.

Cum zona din sensul giratoriu a ramas doar spatiu verde cu iarba, municipalitatea a decis ca a venit vremea sa-i aduca un plus estetic.

Primaria Timisoara a alocat in acest an bani in buget pentru un proiect nou – o fantana ornamentala.

Constructia artezianei, care va rasari in mijlocul pietei, este doar in stadiul de plan, insa se trece la cel de studiu de fezabilitate. Pentru el au fost aprobati prin vot 15 mii de lei.


Fantana va fi amplasata in Piata Balcescu, in zona verde din mijlocul intersectiei. Propunerile noaste vor fi discutate cu proiectantul desemnat in urma achizitiei in vederea stabilirii solutiei finale, care sa poati fi realizata din punct de vedere tehnic si arhitectural” a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Alina Pintilie, directorul Directiei de Comunicare din Primaria Timisoara.

Lucrarile din Piata Nicolae Balcescu au fost finalizate in toamna anului 2013, cand intersectia a fost complet refacuta.

 

Exit mobile version