Opinia Timisoarei

Schimbare de prefect la Timis. Mircea Bacala numit pe functie, Eugen Dogariu devine subprefect

TIMISOARA. Schimbare la conducerea Prefecturii Timis. Prefectul de pana acum, Eugen Dogariu, a fost numit de Guvern in functia de subprefect, in timp ce la conducerea acestei institutii a fost pus Mircea Bacala, in aceasta dimineata. Decizia Executivului urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Bacala are o decizie a instantei pentru numirea pe aceasta functie inca din anul 2013.

Eu am o hotarare a instantei din 2013. Am facut demersuri pentru a fi pusa in aplicare. Odata cu punerea in aplicare, devin inalt functionar public. Trebuie sa mai trec o data prin functia de prefect, am dat examen, trebuie sa ma puna prefect, apoi devin inalt functionar public”, a declarat Mircea Bacala.

Mircea Bacala a mai fost prefect de Timis in perioada 2009-2012. Din 2012 si pana in prezent, institutia a fost condusa de Eugen Dogariu.

„Guvernul a aprobat astazi numirea lui Bacala Mircea in functia publica de prefect al judetului Timis. Astfel, a fost pusa in aplicare decizia civila prin care Curtea de Apel Timisoara a dispus obligarea Guvernului Romaniei la emiterea unui act administrativ de repunere in functia de prefect al judetului Timis a lui Bacala Mircea, urmare a promovarii de catre acesta a concursului desfasurat in septembrie 2009.
Tot astazi, Executivul a adoptat o hotarare privind aplicarea mobilitaţii pentru Dogariu Eugen din functia publica de prefect al judetului Timis, in functia publica de subprefect al judetului Timis.
De asemenea, Guvernul a decis incetarea exercitarii, cu caracter temporar, prin detasare, a functiei publice de subprefect al judetului Timis de catre Marossy Zoltán Gheorghe”, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Exit mobile version