Opinia Timisoarei

A scapat! Judecatoarea Elena Turcu, achitata pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice

Foto: captura video

Judecatoarea Elena Turcu a fost achitata de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. Decizia poate fi atacata cu recurs.

Potrivit deciziei magistratilor, fapta nu este prevazuta de legea penala, ceea ce inseamna ca s-a stabilit ca Elena Turcu avea o concentratie de alcool in sange care ar atrage o raspundere contraventionala.

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au trimis-o in judecata, pe 4 iulie 2010, pe judecatoarea Elena Turcu, fost presedinte al Sectiei penale a Tribunalului Dambovita, pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand in sange o imbibatie alcoolica ce depaseste limita legala.

Pe 14 mai 2007 Elena Turcu s-a deplasat cu autoturismul marca Dacia Logan langa Targoviste. In timpul deplasarii, au avut loc doua incidente, relativ minore. Autoturismul condus de inculpata aproape ca a lovit motoscuterul condus de martorul D.A. Barbatul a urmarit-o. Dupa parcurgerea unei scurte distante, autoturismul condus de judecatoare a acrosat oglinda unui taxi stationat, in care se afla soferul acestuia. Constatand ca masina inculpatei nu opreste, si acest conducator auto a urmarit-o. Cei doi conducatori auto au ajuns-o pe judecatoare in fata locuintei acesteia, reprosandu-i faptul ca „era sa dea peste ei”.

In acel moment, un vecin al judecatoarei a intervenit in apararea ei si, pe fondul discutiilor generate in acest mod, l-a lovit pe martorul D.A. cu pumnul in zona fetei si l-a imbrancit pe celalalt martor, dupa care a parasit parcarea intrand in bloc. Pentru aceste fapte de violenta fizica nu au fost formulate plangeri penale.

La fata locului a venit un echipaj de politie, iar agentii i-au solicitat judecatoarei insistent sa sufle in aparatul alcooltest, cerere pe care Elena Turcu a refuzat-o de mai multe ori. In final a fost de acord, insa aerul nefiind expirat in mod corespunzator, aparatul folosit nu a dat rezultate concludente.

Ulterior, Elena Turcu a fost condusa la Spitalul Judetean Targoviste unde i s-a recoltat o proba de sange. Politistii care au cercetat-o au spus ca judecatoarea ar fi incercat sa ii intimideze, apeland diverse persoane pe telefonul mobil si amenintandu-i. Elena Turcu i-a actionat in justitie, pentru abuz in serviciu, pe politistii care au cercetat-o, acestia fiind declarati nevinovati de catre instanta.

Din buletinul de examinare clinica rezulta ca Elena Turcu „pare sub influenta alcoolului” si ca de la aceasta a fost recoltata o singura proba de sange la ora 23,40. Motivul pentru care cea de-a doua proba nu a mai fost prelevata nu s-a consemnat in formular.

Persoanele prezente au confirmat ca Elena Turcu ar fi refuzat in mod expres recoltarea celei de-a doua probe, aspect negat de aceasta, precizand in schimb ca o alta proba de sange nu i-a mai fost solicitata si nici nu a cerut din proprie initiativa o a doua recoltare.

Conform buletinului de analiza toxicologica emis de SML Ploiesti rezulta ca in proba predata spre analiza s-a decelat o intoxicatie etilica de 1 gram la mie.

In decembrie 2008, Consiliul Superior al Magistraturii a admis cererea judecatoarei Elena Turcu de pensionare, insa cererea a fost respinsa de presedintele Traian Basescu.

Exit mobile version