Opinia Timisoarei

Scandalos! Autostrada Vestului va trece prin mijlocul unui cimitir. Mormintele incurca planurile constructorilor care au oprit lucrarile. VIDEO!

Constructorii tronsonului Deva – Ilia al autostrazii A1, care leaga Deva de Lugoj, au oprit lucrarile in localitatea Branisca, in dreptul cimitirului. Zecile de morminte de la marginea satului incurca planurile drumarilor.

Cea mai mare parte viitorului tronson Deva – Ilia al autostrazii A1, a fost decopertata. In unele locuri, constructorii au aplicat stratul de baza al acesteia, iar tinand cont de modul cum au avansat lucrarile, chiar au anuntat ca vor termina autostrada cu sase luni mai devreme decat primavara anului 2016, termenul stabilit conform contractului cu CNADNR.

Oamenii lucreaza de zor pe autostrada, in schimb, zona cimitirului din Branisca a fost abandonata, dupa ce drumarii au decopertat terenul pana la aproximativ un metru de cele mai apropiate morminte, noteaza realitatea.net.

Satenii sunt furiosi, socotind ca trecerea autostrazii peste mortii lor e o blasfemie.

Constructorii nu vor devia traseul autostrazii din cauza cimitirului, sustine primarul din Branisca, Teodor Lazar. In urma cu trei luni, Dan Sova, fostul ministru al Transporturilor, declara insa ca tronsonul va ocoli zona cimitirului, dar acest lucru nu este posibil. S-a ajuns la un compromis.

„Initial, planurile constructorilor erau de deviere a traseului cu cateva zeci de metri, ca sa ocoloeasca cimitirul. Dar propunerea le-a fost respinsa de CNADNR. Am discutat cu constructorii, iar apoi una dintre propunerile lor a fost excavarea zonei unde se afla mormintele si relocarea cimitirului. Noi nu am fost de acord cu aceasta solutie. Nu ne asumam raspunderea pentru asa ceva. In final, au stabilit ca vor ridica un pasaj peste cimitir. E destul de nepotrivit ca un cimitir sa fie traversat de autostrada, dar probabil aceasta va fi solutia finala„, a spus Teodor Lazar, primarul comunei Branisca.

Exit mobile version