Opinia Timisoarei

Scandal urias in cartierul Ronat! Jurnalistii si inspectorii Primariei Timisoara, la un pas sa fie linsati de tigani!

TIMISOARA. Amenintati si cat pe ce sa fie luati la bataie! Circ ca la usa cortului in cartierul Ronat din Timisoara, unde inspectorii primariei au mers in control la gospodaria unor tigani pentru a vedea daca si-au mutat animalele din curte, dupa ce au primit mai multe somatii ca incalca legea.

Miercuri seara, echipe formate din inspectori ai Primariei Timisoara si ai Directiei Sanitar-Veterinare, precum si ai altor institutii, insotiti de politisti locali, au descins la familia cu pricina despre care stiau ca detine o adevarata ferma in oras, desi acest lucru este interzis.

Cand i-au vazut la poarta pe inspectori si pe jurnalisti, proprietarii de etnie roma au inceput scandalul. Tiganii le-au spus celor veniti in control ca nu le vor permite sa patrunda in gospodaria lor si i-au amenintat ca ii „taie” sau ca vor incepe sa sparga camerele de luat vederi.

Va spargem camerele”, ”Va taiem pe fata”, ”Ridica fusta sa aiba ce filma”, ”Sa nu va prind aici, plecati!”, au strigat romii cand au dat cu ochii de echipele de verificare. La toate acestea s-a adaugat o ploaie de injuraturi.

Romii le-au spus inspectorilor ca nu  deschid poarta, ca n-au ce cauta pe proprietatea lor ca sa le numere animalele din batatura si sa faca bine sa se intoarca pe timp de zi pentru control.

Desii se auzeau caii nechezand de dupa garduri, precum si alte zgomote facute de vaci si oi, tiganii au sustinut sus si tare ca „oricum, n-avem niciun fel de animale„. Intr-un final, tiganii au recunoscut ca au trei vaci, trei cai si trei oi.

Scandalul din Ronat s-a incheiat dupa ce, vazand ca n-o scot la capat, inspectorii veniti in control au decis sa plece fara sa mai faca vreo verificare, insa au obtinut promisiunea ca un reprezntant al romilor se va deplasa dimineata la Primaria Timisoara pentru a demonstra cu acte cate animale sunt in gospodarie.

Inspectorii s-au dus tinta la aceasta familie de romi, dupa ce mai multi localnici din apropierea Timisoarei s-au plans ca le dispar animalele de pe izlaz si ca banuiesc ca tiganii sunt cei care le iau si le duc in propria gospodarie.

Controlul inspectorilor la aceasta familie nu a fost primul. In mai multe randuri romii au fost amendati ca detin animale, ilegal, in gospodarie, si au fost somati sa le mute. Ultima data cand au fost controlati, tiganii aveau nu mai putin de sapte cai in curte. Din cele zece amenzi primite pana acum, niciuna nu a fost achitata.

Potrivit legii, detinerea  in curti a acestor animale pe teritoriul Timisoarei este interzisa cu desavarsire din ratiuni de sanatate publica.

CITESTE SI: Timisoara ca… „la tara“! Sute de pasari, porci, vaci sau cai cresc in curtile timisorenilor care stau la casa. Chiar langa blocuri

Video-ul nu poate fi incarcat.
Exit mobile version