Opinia Timisoarei

Scandal la biserica din Gavojdia. Enoriasii au protestat impotriva noului preot din comuna!

TIMISOARA. Zeci de localnici din localitatea Gavojdia, judetul Timis, s-au adunat in fata bisericii din comuna pentru a protesta impotriva noului preot. Ba mai mult, au adunat si semnaturi pe care le-au trimis la Mitropolie.

Aproximativ 40 de persoane au iscat un scandal in comuna Gavojdia din judetul Timis unde oamenii nu au fost de acord cu numirea unui alt preot care a castigat concursul, dupa ce preotului din localitate care s-a pensionat de curand.

Scandalul in localitatea timiseana Gavojdia a inceput imediat dupa pensionarea preotului. Pentru a aduce alt parinte in comuna, Mitropolia a organizat un concurs. Parohia din Gavojdia a fost castigata de un preot din alt sat, in timp ce fiul satului, un preot crescut in zona a fost repartizat la Criciova. Aceasta situatie i-a nemultumit la culme pe sateni care sustin ca nu il accepta pe noul paroh acesta fiind pus pe interes.

Protopopul, sosit sa instaleze in functie noul preot, s-a vazut nevoit sa se transforme in mediator.

Pentru ca nu a ajuns la un compromis cu satenii, protopopul l-a chemat pe vechiul preot sa tina slujba.

Cei nemultumiti au strans aproximativ 400 de semnaturi impotriva noului preot. Avand in vedere ca protestatarii reprezinta jumatatea satenilor, protopopul a promis ca va transmite situatia la Mitropolie. Pana cand se va ajunge la o solutie, slujbele vor fi oficiate de vechiul paroh.

Sursa foro: www.lugojonline.ro

Exit mobile version