Opinia Timisoarei

Scandal in USR dupa ce a iesit la iveala ca sefii isi vor pune favoritii pe lista de candidati pentru Consiliul Local Timisoara, iar membrii de partid doar chemati s-o voteze. Alegatorii: E calcat in picioare statutul

TIMISOARA. Un anunt facut in weekend, pe grupul de Facebook Membri USR Timis, de catre presedintele organizatiei din Timisoara, Paula Romocean, i-a scos din sarite pe mai multi membri simpli ai partidului. Doamna Romocean a convocat Adunarea Generală a Filialei Timisoara pentru ziua de marti, 12 martie, ora 15.00, la sediul partidului, cu urmatoarea ordine de zi:
1. desemnarea candidatului USR pentru Primaria Municipiului Timisoara la alegerile locale din 2024 (evident, o formalitate, in conditiile in care Dominic Fritz a anuntat de mai multa vreme ca va candida pentru un nou mandat de primar);
2. desemnarea candidatilor USR pentru Consiliul Local Timisoara la alegerile locale din 2024;
3. desemnarea delegatilor USR Timisoara pentru urmatoarea Conferinta Judeteana USR Timiș.

Mai departe, membrii filialei judetene erau invitati sa isi inscrie candidaturile pe platforma interna sau pe mail pana sambata, 9 martie, ora 15.

Apoi urma bomba: “Alaturi de candidatura pentru Consiliul Local Timisoara va rugam sa atasati si un CV care sa contina atat experienta profesionala, cat si cea politica. Dupa analiza acestora, Biroul Local va propune o lista de consilieri locali din partea USR care va fi supusa validarii in cadrul Adunarii Generale”.

Ei bine, propunerea unei liste de consilieri locali de catre Biroul Local dintre membrii care si-au depus candidaturile si apoi votarea listei in Adunarea Generala incalca grosolan prevederile articolului 75, alineatul 3 din Statutul USR, care spune asa: “Adunarea Generala a Filialei Locale desemneaza, prin vot secret, candidatii pentru functiile de consilieri locali, ordonand candidatii in ordinea descrescatoare a numarului de voturi obtinute”.

Asadar, Statutul USR stabileste, negru pe alb, ca Adunarea Generala – adica toti membrii prezenti – voteaza in mod direct candidatii, nu o lista alcatuita de sefii organizatiei locale!

Sigur, sefii USR Timis au gasit si pretextul calcarii in picioare a statutului partidului – comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare -, insa reactia membrilor simpli din partid a fost virulenta.

Useristul care a amendat mereu derapajele conducerii locale, inginerul constructor Alin Ciobanu, n-a ezitat nici de aceasta data sa-si exprime cu franchete punctul de vedere, iar un alt coleg, Ivan Pauliuc, le-a propus membrilor un sondaj. La intrebarea “Cum considerati ca ar trebui alesi reprezentantii filialei?”, variantele de raspuns erau: “Prin vot direct, de catre toti membrii acelei filiale”, “Desemnati pe lista, de catre conducerea locala a filialei respective”, sau “Nu stiu / nu ma intereseaza / imi e indiferent”.

Cu precizarea ca, pana marti seara, 45 de membri votasera pentru prima varianta si doar cinci pentru a doua, va prezentam, in continuare, capturile foto care surprind cu fidelitate starea de spirit din interiorul USR Timis.

Exit mobile version