Opinia Timisoarei

Scandal cu mana pe Biblie! Primarul Timisoarei, acuzat de baptisti ca n-are frica de Dumnezeu pentru ca nu le-a dat voie sa imparta Biblii in statiile de tramvai din Timisoara!

TIMISOARA. Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, incalca legea, acuza Comunitatea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania.

Edilul nu le-ar fi dat voie credinciosilor baptisti sa imparta Biblii in oras, ci doar in apropierea bisericilor baptiste.

Liderii Comunitatii Bisericilor Crestine Baptiste spun ca au distribuit astfel de biblii credinciosilor din toata tara si ca nu a avut probleme nicaieri, ci doar in Timisoara.

 

 

„Desi in alte orase ni s-a permis distribuirea de Biblii in locurile publice, singurul oras in care actiunea noastra este restrictionata doar in perimetrul cladirilor baptiste este orasul Timisoara. Ca si credinciosi baptisti ramanem surprinsi de decizia domnului primar, mai ales ca municipiul Timisoara este considerat cel mai ecumenic oras din Romania, iar baptistii, alaturi de celelalte culte, isi aduc si ei contributia la buna intelegere si colaborare intre bisericile recunoscute oficial in Romania. Surpriza noastra este cu atat mai mare cu cat in diferite locuri publice din oras se pot organiza evenimente pentru promovarea imoralitatii”, spune Ionel Tutac, presedintele organizatiei, care aminteste ca si astfel de evenimente Festivalul Iubirii, organizat de catre asociatia Dacica, o „exponenta a controversatei miscari MISA”.

Baptistii au impartit astfel de Biblii in mai multe orase din tara, printre care se numara Bucuresti, Ploiesti, Alexandria, Suceava, Bacau, Arad, Lugoj, Hateg, Urziceni, Constanta si altele.

„Consideram ca fiecare crestin ar trebui sa detina o Biblie si sa o citeasca pentru a-si consolida credinta intr-o perioada istorica in care crestinismul este atacat din atatea directii. Consideram decizia comisiei de ordine publica si a presedintelui ei, domnul Gheorghe Ciuhandu o grava incalcare a legii si a principiilor fundamentale garantate de Constitutia Romaniei”, mai spune Ionel Tutac.

De cealalta parte, reprezentantii Primariei Timisoara spun ca primarul nu are nicio vina.

„Ei au facut o solicitare pentru a monta niste corturi de 3 pe 3 metri, din care sa imparta Biblii in Piata Badea Cartan ca loc public si in cateva statii de tramvai si autobuz. Or, Piata Badea Cartan este in renovare, iar in statiile de tramvai si autobuz nu poti sa dai aviz pentru montarea unui astfel de cort, drept pentru care comisia le-a dat aviz favorabil doar sa-si monteze corturile pe domeniul public in fata propriilor lacasuri de cult”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Flavius Boncea, purtator de cuvant Primaria Timisoara.

Exit mobile version