Opinia Timisoarei

Sarbatorile de 1 iunie ale copiilor din Timisoara, confiscate de candidatii veniti buluc sa se bage in seama cu multimea si sa imparta baloane sau carti de povesti cu poza lui Titu Bojin si abtibild cu Nicolae Robu

TIMISOARA. Tupeu electoral 2012! Daca e Ziua Copilului, e lume multa. Numai buna de atacat…electoral! Asta par sa-si fi zis mai multi candidati in alegerile locale din Timisoara, care s-au grabit sa se inghesuie la sarbatorile organizate pentru cei mici de ziua lor. Doar au parinti si bunici votanti si trebuiau impresionati si, mai ales, convinsi.
Asa se face ca mai multi inscrisi in cursa pentru primaria Timisoara sau Consiliul  Judetean Timis si-au facut aparitia la momentele importante ale Zilei de 1 Iunie in Timisoara, alaturi de cate o gasca de sustinatori imbracati cu tricouri cu numele candidatului sau chiar in costume de carnaval.

La inaugurarea parcului Copiilor a fost mot Titu Bojin, candidat USL la presedintia Consiliului Judetean Timis. La inceput, acesta s-a pozitionat in spatele primarului Gheorghe Ciuhandu, venit la inaugurare, ca sa fie sigur ca nu va fi ratat de niciun aparat foto. A ascultat cu smerenie slujba preotilor, apoi s-a grabit sa identifice jucariile cele mai aglomerate. Imediat s-a apucat sa ajute copiii sa se urce ori sa coboare din barcute, s-a plimbat de colo colo sa se asigure ca este vazut de cat mai multi, apoi s-a intins la povesti cu cei care isi supravegheau prichindeii. Dupa ce a incheiat „operatiunea Parcul Copiilor”, Titu Bojin si staff-ul sau s-au mutat in Piata Operei, unde au participat cu mult interes la flash-mob-ul organizat de cei mici pentru sprijinirea spitalului Louis Turcanu, aflat la un pas de evacuare.

Cum Nicolae Robu, candidatul USL la Primarie, e tintuit la pat de perioada de recuperare, dupa operatia pe cord deschis pe care a facut-o in urma cu o saptamana, sustinatorii lui s-au grabit sa-i tina locul sub ochii electoratului. Imbracati cu tricouri pe care statea scris numele candidatului, inarmati cu sute de baloane colorate, au pendulat intre Parcul Copiilor si centrul orasului, unde avea loc flash-mob-ul copiilor.

Tot in centru, tineri reprezentanti ai USL s-au gandit ca n-ar strica o apropiere si mai mare de prichindei si au apelat la costume de carnaval, sa-i cucereasca. Nici n-au apucat bine copiii sa inceapa flash-mob-ul oraganizat pentru Spitalul Louis Turcanu, ca, imbracati in printi si printese, tinerii USL au navalit ca la un semn in Piata Operei si i-au coplesit pe cei mici grabindu-se sa le imparta baloane colorate cu numele lui Nicolae Robu si cu Uniunea Social Liberala.

Copiii au primit de ziua lor carti de benzi desenate cu poza lui Titu Bojin si abtibild cu Nicolae Robu, lipite pe coperti

Nu e suficient ca ne privesc de pe mash-uri uriase montate pe mai toate blocurile mari din intersectiile importante ale orasului, ca acum stau cu ochii si pe… copii. Poza lui Titu Bojin si-a gasit loc pana si pe cartile de benzi desenate pe care sustinatorii lui de la USL le-au impatit cu darnicie astazi celor mici in parcul copiilor proaspat inaugurat. Langa poza lui Bojin, pe coperti erau lipite si abtibilde cu „USL. Votez Nicolae Robu primar!

Nici candidatul UPT la Primaria Timisoara Adrian Orza n-a lipsit de la inaugurarea Parcului Copiilor. Insotit si de colegul sau Radu Carceie care si-a depus candidatura la Consiliul Judetean, mereu umar la umar cu primarul Ciuhandu, Orza, asa cum ne-a obisnuit, este prezent la toate inaugurarile de obiective ale Primariei care se fac pe banda rulanta in ultimele saptamani in Timisoara. Ca element de culoare, Orza l-a ajutat pe primar sa slobozeasca mai multi porumbei albi in vazduh.

Candidatul PPDD la primarie Ilie Bertea a incercat si el sa profite de sarbatoarea de 1 iunie si s-a afisat si el in Parcul Copiilor la deschidere. S-a orientat si el rapid si a mers sa-i dea pe prichindei in leagane. Cu mult avant.

Exit mobile version