Opinia Timisoarei

Sarbatoare mare. Parada portului popular german la Timisoara. Sute de nemti veniti din toate colturile Banatului. Foto si video

TIMISOARA. E vreme de sarbatoare la Timisoara, unde sute de oameni, imbracati in costume viu colorate, au luat cu asalt centrul orasului.

In rochii cu sortulete si cu palarii impodobite cu panglici, nemtii din Banat au pornit in parada, pe strazile si in pietele din centrul Timisoarei, pentru a marca Zilele Culturale ale Germanilor din Banat.

Editia cu numarul 14 a evenimentului a reunit la Timisoara sute de etnici germani din toate colturile Banatului, dar si multi veniti tocmai din Germania inapoi acasa.

Manifestarile au inceput sambata, atunci cand a avut loc deschiderea oficiala, un program artistic al formatiilor germane si un bal si au continuat duminica, cu slujba religioasa si apoi cu parada portului popular.

In tot acest timp, in Piata Libertatii are loc targul Made in Banat, la care participa firme germane care isi desfasoara activitatea in zona.

Evenimentul are oaspeti de seama din tara si din strainatate, iar grupurile culturale sunt venite din judetele Timis, Arad, Caras Severin si, dar si din Germania.

Si-au prezentat costumele de poveste copii, tineri si seniori din Timisoara, Resita, Sannicolau Mare, Arad, Siria, Anina, Varias, Iecea Mare, Deta, dar  si din alte localitati in care comunitatile germane au scris istorie si continua sa o faca.

Zilele Germanilor din Banat sunt un prilej de revenire acasa a celor emigrati si de reuniune cu membrii comunitatii svabesti ramase pe meleagurile romanesti. Este cea mai mare manifestare culturala a Forumului Democrat al Germanilor din Banat.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version