Opinia Timisoarei

Sarbatoare LGBTQ+ la Timisoara. O saptamana de evenimente dedicate acestei comunitati 

TIMISOARA. Pentru prima data, la Timisoara va fi organizata PRIDE Week Timisoara. In saptamana 2-9 iunie membrii comunitatii LGBTQ+ locale si regionale, prietenii si aliatii, dar si toti cei interesati sa afle mai multe despre comunitatea LGBTQ+ sunt invitati la diverse evenimente de catre organizatia Identity.Education.

PRIDE TM reprezinta mai mult decât o saptamâna dedicata culturii queer, aceasta reprezinta o celebrare a progresului, incluziunii si a artei. De la spectacole si muzica, la vernisaje si discutii libere, PRIDE TM are menirea de a transmite un mesaj simplu: toti facem parte din aceeasi comunitate mai mare si diversa a orasului.

Echipa Identity.Education va invita la sarbatorirea diversitatii într-o Timisoara a schimbarii si respectului reciproc prin urmatorul program:

Luni, 3 iunie, ora 19:00, la Atelierul de Urbanism din Piata Victoriei va avea loc vernisajul expozitiei ”Perspective personale”. Vor fi expuse lucrari ale artistilor locali despre si pentru comunitatea LGBTQ+ locala.

Marti, 4 iunie, ora 19:00, la Casa Artelor se va tine conferinta ”Perspective legale” despre drepturile persoanelor LGBTQ+ si parteneriatul civil, discutii purtate împreuna cu Asociatiile MozaiQ si Accept.

Miercuri, 5 iunie, de la ora 18:00 va avea loc lansarea editurii Hecate la Carturesti Mercy si de la ora 19:30 la Teatrul German vom putea viziona info bio show “La Institutul Schimbarii”, o productie a Centrului National al Dansului Bucuresti. Bilete pentru info bio show se pot achizitiona de la Teatrul German, la casierie sau online.

Joi, 6 iunie, de la ora 19:00, la Ambasada, persoane din comunitatea LGBTQ+ vor spune povesti personale în cadrul evenimentului ”Storytelling ca instrument al schimbarii”, în parteneriat cu Decât o Revista si Asociatia Accept.

Vineri, 7 iunie, la Ambasada, de la ora 19:00 participantii sunt întâmpinati cu un open wine bar si muzica de Armies, iar la ora 20:00 va avea loc un concert performativ ”Songs & Ballads from Gay Herstory” de #FLUID.

PRIDE TM este o initiativa Identity.Education. Identity.Education este partener Timișoara2021 în dezvoltarea proiectelor pentru traseul ”Perspective Fluide – Depasirea vechilor mentalitati prin puterea culturii”.

Exit mobile version