Opinia Timisoarei

Santierele salta Timisoara in topul celor mai poluate orase! Cum l-au salvat ploile pe primarul Nicolae Robu?

TIMISOARA. Peste 100 de santiere in Timisoara? Si praful este pe masura. Daca constructorii sunt putin nepasatori in ceea ce priveste calitatea aerului, inspectorii de mediu stau cu ochii pe ei si „ii trag de urechi” cu amenzi.

Potrivit reprezentantilor Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Timisoara, santierele salta Timisoara in topul celor mai poluate orase din Romania. Anul acesta, in primele luni, orasul este mai poluat ca anul trecut.

CITESTE SI – OMS: Timisoara, in TOP 5 cele mai poluate orase din Europa. Autoritatile locale o tin pe-a lor: aerul e tot mai curat in Timisoara

Vremea ploioasa l-a salvat insa pe primarul Nicolae Robu, care se lauda recent ca praful din Timisoara nu mai este atat de puternic si ca nu ne mai aflam in topul celor mai poluate orase.

„In ceea ce priveste calitatea aerului, au fost depasiri in ultima perioada legate de deschiderea mai multor santiere in municipiu. Datorita vremii mai ploioase insa, calitatea aerului a fost evident mai buna. Facand o medie a primelor 5 luni ale anului, calitatea aerului a suferit o scadere fata de primele 5 luni ale anului trecut, tocmai din cauza deschiderii santierelor si a inexistentei unui depozit de materiale de constructii unde pot fi duse deseurile din constructii”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Mihai Cepeha, seful ARPM Timisoara.

De sanctiuni se ocupa reprezentantii Garzii de Mediu, care au amendat deja atat constructorii, cat si autoritatile locale, pentru nerespectarea conditiilor de lucru pe santierele din oras, sustine Cepeha.

„Amenzile si sanctiunile le aplica Garda de Mediu, acolo unde considera ca lucrurile nu sunt conforme cu autorizarea. Din cate stiu, cei de la garda au aplicat mai multe sanctiuni constructorilor si Primariei Timisoara pentru nerespectarea conditiilor de lucru pe santierele respective”, explica Mihai Cepeha.

Nu se poate spune exact care sunt cele mai poluate zone, asta difera in functie de ritmul de lucru sau de conditiile meteo. „Zonele cu poluare ridicata, cu praf mare, difera de la o zi la alta. Depinde si de conditiile meteo, dar si de modul in care se lucreaza. Ne-a ajutat natura acum”, a conchis Cepeha pentru opiniatimisoarei.ro.

CITESTE SI: La Timisoara, praful din aer se masoara in… plin santier. De ce nu este mutata inca statia de masurare a calitatii aerului din Piata Libertatii!

Exit mobile version