Opinia Timisoarei

Salva de tun la miezul zilei in Piata Libertatii din Timisoara, sambata si duminica? Se reia, deocamdata, Schimbul de Garda din Piata Unirii. Cand are loc primul spectacol, ca acum 300 de ani in Cetate

TIMISOARA. Anunt mult asteptat de la Regimentul de Garda Timisoara. Acesta isi reia activitatea in acest an din 22 aprilie, cand va oferi publicului spectacolele dupa scenarii de acum mai bine de 300 de ani, asa cum se intampla pe atunci in Cetatea Timisoarei.

Spectacolele ‘Schimbul de Garda’ se vor realiza in zilele de sambata in Piata Unirii.
In lunile aprilie si mai vor incepe la orele 19.00„, transmit reprezentantii Asociatiei Reconstituiri Istorice.

Acestia pregatesc in anul Capitalei Culturale a Europei alte momente festive la Timisoara – salve de tun in fiecare sambata si duminica la orele 12.00, in Piata Libertatii.

Speram sa obtinem avizul necesar si astfel sa oferim publicului inca un moment interesant.
Este vorba despre o salva de tun pe care o vom executa in zilele de sambata si duminica la orele 12.00 in Piata Libertatii.
Va asteptam sa ne revedem si impreuna sa ne bucuram de aceste momente pe care le realizam pentru spectatorii nostri.
In acelasi timp, va invitam sa vizitati expozitia noastra „Istoria Militara a Banatului” situata in curtea interioara la parterul Bastionului Theresia deschisa sambata si duminica de la orele 12.00 la 17.00.
Intrarea este libera„, mai precizeaza reprezentantii Asociatiei Reconstituiri Istorice.

De ani buni, din primavara pana in toamna, cavaleri imbracati in costume ca pe vremea printului Eugeniu de Savoya, inarmati si purtand tobe si steaguri, pot fi vazuti in cadrul spectacolului schimbului de garda de la Timisoara, asa cum se intampla si in alte orase cetate, vizitate de turisti, in toata Europa.

Exit mobile version