Opinia Timisoarei

Sa obtina bani europeni pentru Centura si Autostrada Timisoara – Belgrad! Cui ii face Nicolae Robu acest indemn?

TIMISOARA. La sedinta de votare a bugetului Timisoarei pe 2016, primarul Nicolae Robu a vorbit despre proiectele din acest an, insa a reamintit de cele pentru care niciun Guvern nu a catadicsit sa dea vreun leu. Primarul si-a redirectionat solicitarile in privinta banilor pentru o sosea de centura si, de ce nu, pentru Autostrada Timisoara- Belgrad.

Incurajat si de cele trei proiecte transfrontaliere depuse de Timisoara in colaborare cu localitati din Serbia in Programul Interreg IPA, edilului i-a venit o noua idee.

Lansez un apel către CNADNR, voi lansa si unul oficial, sa se gandeasca sa acceada la fonduri europene de cooperare transfrontaliera Romania-Serbia pentru realizarea autostrazii Timisoara – Belgrad intr-o gandire care sa cuprinda si centura de vest-nord-vest. Noi nu renuntam sa cerem fonduri de la Guvernul Romaniei, macar pentru etapele incipiente ale proiectului si apoi mai tarziu pentru sustinerea implementarii, si de la Uniunea Europeana, dar trebuie sa actionam pe toate canalele. Timisoara se va putea declara multumita atunci cand va avea o centura completa„, a spus primarul Nicolae Robu.

Totusi, edilul nu insista pentru autostrada, ci pentru soseaua ocolitoare.

O prima urgenta ar fi centura de sud. Si astept ca Guvernul Romaniei sa introduca la finantare, inca din 2016, acest obiectiv. Desigur, nu cu bani foarte multi in 2016, pentru ca e nevoie de timp pana se ajunge la executia efectiva. Dar pentru etapele acelea preliminare, nu exista nicio scuza sa nu fie introdus la finantare acest obiectiv „, a completat edilul

CITESTE SI: Dezvaluire legata de Centura de Sud, dupa o intalnire ‘de taina’ cu premierul Dacian Ciolos la Timisoara!

CITESTE SI: Anuntul facut de premierul Dacian Ciolos la Timisoara despre Centura de Sud a orasului

Exit mobile version