Opinia Timisoarei

S-au sucit. Dupa ce sambata seara se anunta reintoarcerea la scoala si sustinerea simularilor examenelor nationale, duminica Inspectoratul Scolar anunta ca toti copiii din Timisoara raman in online

TIMISOARA. Ping pong cu elevii din Timisoara si din localitatile din judetul Timis in care rata de infectare depaseste 6 la mia de locuitori.

Dupa ce sambata seara, odata cu anuntul de ridicare a carantinei in Timisoara si cele 4 localitati periurbane, reprezentantii Inspectoratului Scolar Timis sustineau ca elevii din invatamantul prescolar, primar si cei din clasele terminale se pot intoarce la scoala, incepand din 22 martie, iar simularile examenelor nationale vor fi sustinute, duminica autoritatile s-au razgandit.

Aceasta si pentru ca rata de infectare cu COVID 19 a trecut de 6 la mia de locuitori duminica la pranz.

CITESTE SI: A trecut de 6 la mie rata de infectare cu COVID in Timis. 2 morti si peste 300 de noi cazuri de coronavirus in Timisoara si in judet 

Astfel, in sedinta Cosiliului de Administratie al ISJ Timis s-a descis ca „desfasurarea simularii examenului de bacalaureat (pentru liceele din Timisoara, Giroc si Lovrin) se amana pentru perioada 12-16 aprilie 2021, iar unitatile de invatamant din localitatile cu incidenta peste 6 la mie vor suspenda cursurile fata in fata pentru o perioada de 14 zile, incepand cu 22 martie 2021 (activitatile didactice urmand a se desfasura online),in baza ordinului comun nr 3459 din 6 martie si a ROFUIP. ( art 9, alin 4 )”.

Astfel, in continuare in Timisoara si toate localitatile in care rata de infectare este mai mare de 6 la mia de locuitori cursurile se vor desfasura online, iar simularea examenului de bacalaureat se va organiza doar in mai putin de jumatate dintre liceele din judet.

„Ținând cont de actuala situație epidemiologică de la nivelul județului Timiș, care are o rată de infectare ridicată cu virusul SARS-COV2, respectiv de la nivelul municipiului Timișoara, Inspectoratul Școlar Județean Timiș a decis amânarea susținerii simulării probelor scrise la examenul de Bacalaureat pentru săptâmâna 12 – 16 aprilie 2021 in cazul liceelor din Timisoara, Giroc si Lovrin, in total 37 de unitati de invatamant liceal, astfel :

Măsura este luată în baza art. 2, alin. 2 din Ordinul ministrului educației nr. 3499 din 16 martie 2021 și a art. 3, al. 5 din Ordinul ministrului educației și ministrului sănătății nr. 3459 din 06 martie 2021.

Mentionam ca in judetul Timis pentru celelalte 17 unitati de invatamant liceal, simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalureat  se desfasoara conform calendarului stabilit la nivel național de către Ministerul Educației in perioada  22-25 martie 2021″, au transmis reprezentantii ISJ Timis, duminica dupa-amiaza.

UPDATE: Dupa scoli, si cresele din Timisoara ale primariei raman inchise. Decizia Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta 

Exit mobile version