Opinia Timisoarei

S-au schimbat zilele in care elevii vor face testele de saliva COVID din cauza intarzierii distribuirii kiturilor in scoli. Anuntul DSP Timis

Elevii vor fi in continuare testati de doua ori pe saptamana anti COVID, insa autoritatile au decis ca saptamana viitoare zilele sa fie schimbate. In loc de luni si joi, copiii vor face analiza marti si vineri.

CITESTE SI: Rata de infectare cu COVID a coborat la 1,98 la mie in Timisoara. Avem 41 de noi cazuri de coronavirus si niciun deces 

Motivul il reprezinta intarzierea cu care au fost distribuita ultima transa de teste de saliva.

Kit-urile au ajuns in scoli duminica, urmand sa fie date elevilor in prima zi a saptamanii. Astfel autoritatile au decis decalarea cu o zi a testarii scolarilor.

Avand in vedere ca cea mai recenta transa din lotul de teste achizitionate a fost distribuita catre unitatile de invatamant in cursul acestei zile si in aceasta noapte. Din cauza intarzierilor in livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporara, pentru saptamana 13-17 decembrie, a zilelor in care se vor efectua testele, astfel incat acestea sa aiba loc in zilele de marti si vineri in loc de zilele de luni si joi„, transmit duminica seara reprezentantii DSP Timis.

Autoritatile au tinut sa precizeze ca testarea elevilor nu a fost suspendata si nici nu s-a luat in discutie o astfel de posibilitate.

Foto: globalnews.ca

Exit mobile version