Opinia Timisoarei

S-au schimbat radical masurile in Gara de Nord din Timisoara la sosirea trenurilor cu muncitori romani din Austria

TIMISOARA. Dupa ce in starea de urgenta, la venirea primelor trenuri cu ingrijitori romani din Austria au fost luate masuri fara precedent in Gara de Nord din Timisoara si au fost facute triaje epidemiologice stricte, cu organizarea de circuite pentru verificari, acum lucrurile se schimba radical, in starea de alerta.

Celor care vor sosi cu trenul de la Viena li se va lua doar temperatura si vor fi indrumati spre adresele de domiciliu unde trebuie sa stea in autoizolare doua saptamani. In gara, vor trebui sa pastreze distantarea sociala, iar in drumul spre casele  lor sa poarte masti. Au fost facute doar doua culoare pentru muncitori, unul catre iesire si altul catre sala de asteptare, in cazul in care vor sa-si continue drumul spre casa cu un alt tren.

Duminica dimineata a sosit la Timisoara o garnitura cu 95 de muncitori. La intrarea in tara, la Curtici, toti au completat formulare, iar in urma cu doua zile, inainte de a porni spre Romania, majoritatea si-au facut teste de COVID 19 care au iesit negative.

Toti ingrijitorii aflati in tren, care sunt din mai multe judete, au trebuit sa isi asigure transportul catre casa. De altfel, o singura femeie a ramas in gara pentru a-si astepta rudele de la Satu Mare care veneau cu masina dupa ea la Timisoara.

Duminica seara, trenul va face cale-ntoarsa spre Austria unde va duce alti muncitori la locurile lor de munca.

Zilele trecute, la Timisoara, la venirea primilor muncitori de la Viena, a fost o adevarata mobilizare de forte in gara de Nord, unde s-au facut controale exceptionale ale DSP si ITM.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version