Opinia Timisoarei

S-au schimbat preturile la apartamente si case in Timisoara. Anuntul specialistilor in imobiliare

TIMISOARA. Se produc noi schimbari pe piata imobiliara la Timisoara. Asteptarile vanzatorilor au scazut strict pe parcursul perioadei de urgenta in 2020, dupa care s-au stabilizat, iar apoi si-au reluat tendinta de crestere.

O spun specialistii in imobiliare care au facut o noua analiza a pietei rezidentiale.

CITESTE SI: Padurea de langa Timisoara ce se transforma intr-un parc urias si se pregatesc noi festivaluri. Ionut Stanusoiu, primarul din Ghiroda, ales presedinte al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Padurea Bistra 

In ciuda mentinerii masurilor restrictive impuse de pandemia de COVID-19, in primul trimestru din 2021, s-a constatat ca preturile au continuat sa creasca, atat la apartamente, cat mai ales la case.
Astfel, cel mai recent raport realizat de Analize Imobiliare, platforma lansata si sustinuta de Imobiliare.ro, releva ca, in perioada ianuarie-martie, preturile cerute de vanzatori au consemnat un avans trimestrial specific unor conditii normale de piata.

In cele trei luni anterioare, asteptarile proprietarilor care aveau imobile de vanzare se majorau cu 1,9%, dupa un avans usor, de 0,3%, resimtit in al treilea trimestru din 2020. Astfel, o tendinta de scadere a preturilor locuintelor s-a manifestat doar pe parcursul starii de urgenta, dupa care acestea au cunoscut un trimestru de stabilizare, iar, apoi, sase luni de crestere.

Comparativ cu aceeasi perioada din 2020, ianuarie – martie, au avut loc cresteri pe linie ale preturilor cerute in mai toate marile orase din Romania.
La Timisoara s-a inregistrat o scumpire a locuintelor cu 1,3%, spun specialistii care se asteapta ca in urmatoarele luni sa se produca o stabilizare a preturilor, mai ales ca incepe perioada concediilor cand multi romani isi propun sa plece, sa recupereze relaxarea de care nu au avut parte in varful pandemiei de coronavirus.

Exit mobile version