Opinia Timisoarei

S-au inchis focarele de pesta porcina africana in trei localitati din Timis. Ce restrictii raman in vigoare

TIMIS. Focarele de pesta porcina de la Murani, Dudestii Vechi si Sandra au fost declarate oficial inchise de Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor.

CITESTE SI: Plin de drapele jerpelite pe strazile din Timisoara, cu doua zile inainte de 1 Decembrie. Apelul lansat de subprefectul Sorin Ionescu 

Cu toate acestea, in zona vor ramane in vigoare unele restrictii.

Se interzice popularea exploatatiilor non-profesionale in care au evoluat focare de pesta porcina africana pe o perioada de 6 luni.
Repopularea se va putea face numai dupa notificarea DSVSA Timis.
Raman în vigoare toate masurile de prevenire a introducerii virusului pestei porcine africane pe teritoriul județului Timiș.
Suinele sa fie identificate.
Miscarea animalelor se va efectua numai dupa solicitarea avizului sanitar veterinar la DSVSA Timis.
Intocmirea documentelor sanitare veterinare de catre medicul veterinar de libera practica imputernicit de la Circumscripția Sanitara Veterinara de Asistența„, transmit reprezentantii Prefecturii Timis.

Va reamintim, in ultimele luni au fost descoperite mai multe focare de pesta porcina africana in Timis. Zeci de mii de animale au fost ucise la Parta, Rauti, Dudestii Vechi, Sandra, Murani sau Sanmihaiu Roman, fie in ferme, fie in gospodariile timisenilor.

Exit mobile version