Opinia Timisoarei

De miru’ Europei! S-au furat placutele de la pomii plantati la Timisoara de reprezentantii consulatelor din oras

Placutele cu numele consulatelor din Timisoara de pe aleea din centrul orasului unde fiecare reprezentanta diplomatica a plantat cate un copacel, in zona Flora, au disparut fara urma. Consulii au sesizat furtul la Prefectura Timis.

Situatie delicata la Timisoara! In mai 2010, de Ziua Europei, in apropierea terasei Flora s-a inaugurat Aleea Consulatelor si fiecare reprezentanta diplomatica a sadit in mod simbolic cate un arbore. In dreptul fiecaruia a fost montata o placuta metalica pe care statea scris numele consulatului care a plantat copacelul si tara.

Acum, Corpul consular, care cuprinde reprezentantii tuturor consulatelor deschise in orasul nostru, a constatat disparitia placutelor montate in urma cu un an.  Diplomatii au sesizat prefectul care l-a anuntat pe primarul Gheorghe Ciuhandu cerandu-i sa dispuna ca politistii locali sa patruleze in acea zona.

In total au fost furate 10 placute, adica numarul de consulate existente la acel moment in Timisoara. Intre timp s-au mai deschis alte 3, astfel ca acum in oras avem 13 consulate, generale ori onorifice.

Exit mobile version