Opinia Timisoarei

‘S-au facut reviziile’. Timisoara, pregatita sa inceapa transportul pe Bega. Momentul in care vor fi lansate la apa vaporasele

TIMISOARA. Mai sunt doar cateva saptamani pana cand timisorenii vor putea calatori cu vaporetto, la Timisoara, dintr-o parte in cealalta a orasului. O spun reprezentantii Societatii de Transport Public Timisoara, care au trecut de ultimele obstacole inainte de lansarea la apa a vaporaselor.

CITESTE SI: Ne plimbam cu tramvaiul turistic prin Timisoara si ascultam povestile orasului rostite de un ghid. Cand intra in circulatie 

„Pana vineri dupa amiaza cei de la Galati au fost la noi, pentru a face reviziile vaporaselor. Regia Autonoma de Transport Navigabil Bega, care a fost infiintata, asteptam sa isi faca pasii premergatori. Ei trebuie sa aprobe regulamentul de navigatie, prin ordin de ministru al Transporturilor, si sa realizeze semnalizarile costiere si plutitoare pe canalul Bega. Noi suntem pregatiti, avem angajati, tot personalul specializat pentru a putea sa navigam. Personalul nostru este pregatit pentru orice incident. In fiecare vaporas vor fi 4 membri ai echipajului”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Nicolae Bitea, directorul adjunct al STPT.

In prezent, 25 de oameni sunt angajati pentru a se ocupa de tot ce inseamna transportul in comun cu vaporetto. Exista 2 capitani, 21 de marinari si 2 timonieri, iar in fiecare vaporas echipajul va fi format din cate 4 membri.

Potrivit reprezentantilor STPT, doar 4 vaporetto vor circula deodata pe canalul Bega, iar celalalte trei vor fi rezerve, in cazul in care apar defectiuni. Pe cei aproape 8 kilometri navigabili pe sens vaporasele vor circula cu o viteza de maximum 12 kilometri pe ora, respectiv 5 kilometri pe ora, in zona podurilor.

Cel mai probabil, vaporasele vor incepe sa asigure transportul in comun la sfarsitul lunii iulie.

Exit mobile version