Opinia Timisoarei

S-au aprins luminitele de sarbatori in centru, la Timisoara. Cum e impodobit orasul in pandemie de coronavirus. Foto

TIMISOARA. Fara faimoasa cupola de lumini, sub care de ani buni timisorenii obisnuiau sa se adune sa-si faca selfie-uri, iluminatul festiv de sarbatori s-a aprins in plin centrul orasului, miercuri seara, fara vreo ceremonie speciala.

Au fost impodobiti copacii din Piata Victoriei, dar si brazii din mijlocul pietei, fantana cu pesti, tufele ornamentale si statuia Lupoaicei.

Asa cum a anuntat recent primarul Dominic Fritz, din pricina pandemiei de coronavirus, a fost anulat Targul de Craciun, insa vor fi deschise cateva casute in plin centru unde se vor vinde colaci secuiesti.

FOTO: Constantin Duma

Iluminat festiv de sarbatori va fi si in cateva parcuri, piete si pe 4 dintre podurile orasului.

Iluminat de Craciun o sa avem in centrul orasului, Piata Victoriei, strada Alba Iulia, vom avea niste proiectii pe cladiri, vom impodobi brazii existenti in centru, sunt cateva lucruri care raman la fel. Nu vom pune cupola in centru, e destul de scumpa, costa 15.000 de euro, dar nu vrem sa cream un spatiu unde sa se stranga oamenii. Vom avea in cartiere locuri in care o sa avem iluminat festiv. In Parcul Padurice avem un tunel luminos si copaci cu ghirlande, la Parcul de la Uzina de Apa, in Parcul Petofi Sandor, in Piata Avram Iancu s-a mai impodobit. In aceste 4 locuri din Timisoara vrem sa incercam sa aducem acest spirit de Craciun. O sa incercam si in anii viitori sa descentralizam atmosfera din centru si in cartiere. Si societatile primariei vor impodobi, ca si in anii trecuti, cele 4 poduri vor fi impodobite de Colterm, pietele Traian si Iosefin de SDM. Incercam sa impodobim cat mai mult, dar fara un punct unic„, a declarat Dominic Fritz, marti.

Primarul mai spune ca anul acesta nu se pune problema unui Targ de Craciun ca in alti ani, dar ca pe viitor se incearca sa se organizeze mai multe astfel de targuri, mai mici, in cartierele orasului.

E foarte clar ca nu vom avea un Targ de Craciun asa cum stim in Piata Victoriei. Daca ne permite situatia, atat din punct de vedere epidemiologic si legal, atunci o sa punem in mai multe cartiere cate 2-3 casute in care se poate vinde un kurtos sau alte lucruri care se mananca de Craciun, dar asta este maximum ce o sa ne putem permite din punct de vedere epidemiologic. Daca vom putea, vom avea in cartiere mici casute, pentru a avea macar un pic spirit de Craciun„, a spus Fritz.

Nici de Revelion nu vor fi organizate concerte la Timisoara.

Exit mobile version